translation

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Σαλιγκάρια στιφάδο

Pin It

Ένας μεζές που προκαλεί “αντιδράσεις”…

DSC01838

Υλικά
2 κιλά σαλιγκάρια
2,5 – 3 κιλά κρεμμύδια
1 κ. σ. ντοματοπολτό
αλάτι,πιπέρι,
3-4 φύλλα δάφνης
4-5 γαρύφαλλα καρφιά
2 ξύλα κανέλας
λίγο κύμινο
νερό
λάδι
λίγο αλεύρι για το καθάρισμα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα σαλιγκάρια όλο το βράδυ μέσα σε μια σακούλα με αλεύρι(όχι πολύ)
για να καθαρίσουν από την πέτρα.Η σακούλα να είναι καλά κλεισμένη.

DSC01819

Την επομένη μέρα πλένουμε καλά τα σαλιγκάρια και τα βάζουμε σε μια
κατσαρόλα να βράσουν με κλειστό καπάκι (αν το αφήσετε ανοιχτό θα
τα βρείτε ακόμη και στο ταβάνι).

DSC01820

Όταν αρχίσουν να βράζουν ξαφρίζουμε το νερό.

DSC01823

Τα στραγγίζουμε και τα πλένουμε.

DSC01824

Ξαναγεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό και τα ξαναβράζουμε
για περίπου 20 λεπτά,πετάμε το νερό.
Γεμίζουμε άλλη μια φορά την κατσαρόλα με νερό αυτή τη φορά
μέχρι τη μέση του ύψους των σαλιγκαριών.
Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 8 αν είναι μεγάλα αν είναι μικρά στα 4.

DSC01826

DSC01827

Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά

DSC01831

και τα αφήνουμε να βράσουν

DSC01832

ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια( δεν τα
αφήνουμε να λιώσουν).

DSC01834

                           Καλή Επιτυχία!!!!!!!

Υ.Γ. τα σαλιγκάρια τα πήρα "καθαρισμένα", από την λαϊκή, αν τα μαζέψετε οι ίδιοι
η τα αγοράσετε ακαθάριστα θα τα αφήσετε 1-2 μέρες στο αλεύρι,
Επίσης  στην φωτογραφία φαίνετε ότι είναι μέσα σε τρυπητό αν τα βάλετε σε ταψί
θα κάνετε στην σακούλα μικρές τρυπίτσες, όχι μεγάλες γιατί θα ψάχνετε τα
σαλιγκάρια στο ταβάνι... 

Όσοι δεν γνωρίζετε :

Σύμφωνα με έρευνες διαπιστώθηκε ότι τα άγρια σαλιγκάρια που τρέφονται με χορταρικά και
βότανα περιέχουν σημαντικές ποσότητες α-λινολενικού οξέος που μειώνει αισθητά τον κίνδυνο
καρδιαγγειακών νοσημάτων, προσφέροντας παράλληλα μια πρώτης τάξεως πηγή πρωτεΐνης.
Επίσης, το συγκεκριμένο λιπαρό οξύ μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης κυρίως στις γυναίκες,
ενώ έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει την ανάπτυξη της ακεραιότητας της όρασης στα νεογνά.
Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφερθεί ότι τα σαλιγκάρια στην Ελλάδα, έχουν διπλάσια ποσότητα
ω-3 λιπαρών οξέων απ’ ότι τα σαλιγκάρια στη Γαλλία, γιατί τρέφονται διαφορετικά (γρασίδι).
Επομένως, κάτι φαίνεται να ξέρουν παραπάνω οι Κρητικοί που τα καταναλώνουν άφθονα!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...