Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Νηστίσιμα τσουρέκια

Και όμως υπάρχουν και δε καταλαβαίνεις διαφορά…
DSC01769

Υλικά200γρ. μαγιά
1 βιτάμ λιωμένο
1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 1/2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
1 1/2 ποτήρια ζάχαρη
(1 ποτήρι χλιαρό νερό για την μαγιά με 1/2 κιλό αλεύρι (προζύμι))
2 κιλά αλεύρι για τσουρέκι (μαζί με το μισό που βάλαμε στην μαγιά δηλαδή 1 1/2 μέσα στα τσουρέκια)
2 βανίλιες
μαχλέπι,κακουλέ,μαστίχα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και προσθέτουμε το αλεύρι.
DSC01750
Ζυμώνουμε να ενσωματωθεί καλά και το αφήνουμε στην άκρη για 30-45
λεπτά να διπλασιάσει τον όγκο του.
DSC01751
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί με το προζύμι εκτός από το βούτυρο και το αλεύρι.
DSC01752
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε.Μπορεί να χρειαστεί
λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι.Πρέπει η ζύμη να ξεκολλήσει από τα χέρια
αλλά να μην είναι σκληρό το ζυμάρι.
DSC01753
Μόλις ενωθούν όλα τα υλικά καλά,λιώνουμε το βούτυρο και το προσθέτουμε
ζυμώνοντας να πάει παντού.
DSC01755
το αφήνουμε στην άκρη σε ζεστό χώρο να διπλασιάσει τον όγκο του.
DSC01756
DSC01757
Μόλις φουσκώσει κάνουμε τις πλεξούδες τις βάζουμε στο ταψί και τις αφήνουμε
30 λεπτά να φουσκώσουν.
DSC01758
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμους για 30-35 λεπτά.
DSC01770
                Καλή Επιτυχία!!!!!!!!
ΣΗΜ: Μπορεί να σας παιδέψουν λίγο στο πλάσιμο αλλά τα τσουρέκια αυτά είναι
αφρός και αξίζουν τον κόπο να τα δοκιμάσετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...