Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Choco-paradise

Ο παράδεισο της σοκολάτας!!!!
IMG_0444-001
Υλικά βάσης
435γρ αλεύρι που φουσκώνει
450γρ ζάχαρη
240γρ γάλα
225 γρ βιταμ
4 αυγά
1/2 κ.γ σόδα
1/2κ.γ αλάτι
1 βανίλια
125 γρ κουβερτούρα λιωμένη
Γλάσο
200γρ κουβερτούρα λιωμένη
300γρ τυρί κρέμα
150γρ γάλα
350 γρ άχνη
λίγο αλάτι
Συνταγή
Βάση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ.
IMG_0406
Τα χτυπάμε για ένα λεπτό στην σιγανή ταχύτητα.
IMG_0408
έπειτα για 3 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα.
IMG_0409
Αλευροβουτυρώνουμε μια μεγάλη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. το ψήνουμε για 45-50 λεπτά ή έως ότου βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
IMG_0412
Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
IMG_0420
Γλάσο
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπολ του μίξερ
IMG_0417
και τα χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά.
IMG_0419
Βάζουμε το γλάσο στο ψυγείο να κρυώσει.
Συναρμολόγηση
Κόβουμε το κρύο κέικ σε 3 οριζόντια κομμάτια.
IMG_0431
χωρίζουμε το γλάσο σε 3 δόση,  βάζουμε μια δόση γλάσου σε κάθε χώρισμα
IMG_0433
και την τρίτη δόση γλάσου πάνω στο κέικ.
IMG_0437
Το κέικ διατηρείτε στο ψυγείο.
IMG_0446-001
                              Καλή Επιτυχία!!!
Η συνταγή η εκτέλεση και οι φωτογραφίες είναι της Λίζας Παπαβραμίδου.
Υ.Γ. Αν δεν έχετε μεγάλη φόρμα θα το βάλετε σε 2 μικρές φόρμες.
Αυτό το κέικ είναι πολύ αφράτο και μπορεί να χυθεί αν μπει σε μικρή φόρμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...