Τα κομμάτια της φράουλας έπρεπε να είναι πάνω και να ξεροψηθούν, αυτά κατέβηκα στο πάτο στου ταψιού έλιωσαν και μαζί με την ζάχαρη κάνα μια υπέροχη καραμέλα φράουλας!!!!
Δοκιμάστε την θα αφήσει εντυπώσεις..
![DSC06427-001 DSC06427-001](http://lh3.ggpht.com/-MFsdev6vSXQ/UTknFbL8s7I/AAAAAAAANCI/sRDZfV8suXk/DSC06427-001_thumb%25255B14%25255D.jpg?imgmax=800)
Υλικά
6 κ.σούπας βιταμ σε θερμοκρασία δωματίου
1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
1 1/2 κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλυκού αλάτι
1 φλ.τσαγιού + 2 κ. σούπας ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1/2 φλ.τσαγιού γάλα
2 βανίλιες
1 κεσεδάκι φράουλες κομμένες στην μέση
2 κ.σούπας μαύρη ζάχαρη
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το βιταμ με την ζάχαρη και το χτυπάμε για 3 λεπτά στην δυνατή ταχύτητα. Χαμηλώνουμε το μίξερ στην μεσαία ταχύτητα και προσθέτουμε το αυγό, το γάλα και τις βανίλιες.
![DSC06410-001 DSC06410-001](http://lh4.ggpht.com/-Mb28HFOkuEw/UTknIYylpGI/AAAAAAAANCY/SKuGgnQKwMQ/DSC06410-001_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
Τέλος ρίχνουμε το αλάτι το αλεύρι και το μπεικιν.
![DSC06411-001 DSC06411-001](http://lh5.ggpht.com/-Xurp0VRTQWo/UTknL7BUiDI/AAAAAAAANCo/lpVcvoeUYq0/DSC06411-001_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
Αλευρωβουτυρώνουμε ένα ταψί 26εκ. ρίχνουμε το μείγμα του κέικ και στρώνουμε πάνω της φράουλες, σκορπάμε την μαύρη ζάχαρη πάνω στην επιφάνεια του κέικ.
![DSC06414-001 DSC06414-001](http://lh3.ggpht.com/--OhJayCcc6w/UTknPPs1L8I/AAAAAAAANC4/_zSMVrZMF0o/DSC06414-001_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
Ψήνουμε το κέικ για 45-50 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
![DSC06421-001 DSC06421-001](http://lh4.ggpht.com/-nvYFgLbtZOU/UTknSS_Z5iI/AAAAAAAANDI/LisPUj25pBo/DSC06421-001_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Καλή Επιτυχία!!!!
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου