translation

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Μαρμελάδα φράουλα

Pin It Λατρεμένη!!!!
Μαρμελάδα φράουλα
Υλικά
1 κιλό φράουλες
750γρ ζάχαρη
2 βανίλιες
Συνταγή
Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες, κόβουμε το κοτσάνι.
Αν θέλετε τις κόβετε ή στην μέση ή στα 4 και τις βάζετε σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτετε την ζάχαρη και τις βανίλιες και τις αφήνετε για 12 ώρες να λιώσει η ζάχαρη.
DSC06696
DSC06697

Έπειτα ανοίγετε το μάτι της κουζίνας, μόλις αρχίζουν να βράζουν χαμηλώνετε το μάτι στο 1/3 της δύναμης του και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Για να καταλάβουμε ποτέ δένει,σε ένα πιατάκι βάζουμε λίγη μαρμέλαδα να κρυώσει ελαφρά, τραβάμε με το δάκτυλό μας το κέντρο της μαρμελάδας αν δεν ενωθούν οι 2 μεριές είναι έτοιμη.
DSC06698
Για την αποθήκευση της μαρμέλαδας διαβάστε έδω.
DSC06704-001
                  Καλή Επιτυχία!!!!!

DSC06700
Υ.Γ. Εγώ έβαλα τις φράουλες ολόκληρες και τις πάτησα με το εργαλείο του πουρέ.
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...