Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Έθνικ κεφτεδάκια του Λεο

Χίλιες και μια νύχτες!!!!
DSC06868-001
Υλικά
1 κιλό κιμά
4 φέτες ψωμί ή παξιμάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπέρια ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 αυγά
70ml κρασί κόκκινο
70ml λάδι
Κάρυ, πάπρικα, ρίγανη, κύμινο
·δυόσμο ή μαϊντανό ή ένα σφηνάκι ούζο με γλυκάνισο
αλάτι, πιπέρι
Για το αλεύρωμα
3 κ.σούπας αλεύρι
1 κ.σούπας σιμιγδάλι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί με το κρασί.
DSC06849
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά με τις  τριμμένες  φέτες.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ .
DSC06852
και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
Βάλτε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ανακατέψτε το.
DSC06855
Σχηματίζουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
DSC06857
 
                Καλή Επιτυχία!!!
DSC06861-001
 
Υ.Γ. Μπορείτε για διαφορετικό αποτέλεσμα να προσθέσετε ψιλό σιμιγδάλι, ή αντί για κρασί λίγο ξύδι και λίγο γάλα. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε μπαχάρι ή και λίγο κανέλλα για να έχει μια ξεχωριστή μυρωδιά. Βάζετε την φαντασία σας και παίζετε τον φιλοξενούμενο κάθε φορά με διαφορετική γεύση.
Η συνταγή είναι του φίλου μου Λεωνίδα που μπορεί να μην είναι επαγγελματίας μάγειρας αλλά βάζει κάτω πολλούς τέτοιους!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...