Χίλιες και μια νύχτες!!!!
Υλικά
1 κιλό κιμά
4 φέτες ψωμί ή παξιμάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπέρια ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 αυγά
70ml κρασί κόκκινο
70ml λάδι
Κάρυ, πάπρικα, ρίγανη, κύμινο
·δυόσμο ή μαϊντανό ή ένα σφηνάκι ούζο με γλυκάνισο
αλάτι, πιπέρι
Για το αλεύρωμα
3 κ.σούπας αλεύρι
1 κ.σούπας σιμιγδάλι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί με το κρασί.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά με τις τριμμένες φέτες.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ .
και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
Βάλτε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ανακατέψτε το.
Σχηματίζουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Μπορείτε για διαφορετικό αποτέλεσμα να προσθέσετε ψιλό σιμιγδάλι, ή αντί για κρασί λίγο ξύδι και λίγο γάλα. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε μπαχάρι ή και λίγο κανέλλα για να έχει μια ξεχωριστή μυρωδιά. Βάζετε την φαντασία σας και παίζετε τον φιλοξενούμενο κάθε φορά με διαφορετική γεύση.
Η συνταγή είναι του φίλου μου Λεωνίδα που μπορεί να μην είναι επαγγελματίας μάγειρας αλλά βάζει κάτω πολλούς τέτοιους!!!
Υλικά
1 κιλό κιμά
4 φέτες ψωμί ή παξιμάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπέρια ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 αυγά
70ml κρασί κόκκινο
70ml λάδι
Κάρυ, πάπρικα, ρίγανη, κύμινο
·δυόσμο ή μαϊντανό ή ένα σφηνάκι ούζο με γλυκάνισο
αλάτι, πιπέρι
Για το αλεύρωμα
3 κ.σούπας αλεύρι
1 κ.σούπας σιμιγδάλι
Λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Μουλιάζουμε σε ένα μπολ το ψωμί με το κρασί.
Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά με τις τριμμένες φέτες.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ .
και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες.
Βάλτε σε ένα ρηχό πιάτο το αλεύρι με το σιμιγδάλι και ανακατέψτε το.
Σχηματίζουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Μπορείτε για διαφορετικό αποτέλεσμα να προσθέσετε ψιλό σιμιγδάλι, ή αντί για κρασί λίγο ξύδι και λίγο γάλα. Επίσης μπορείτε να προσθέσετε μπαχάρι ή και λίγο κανέλλα για να έχει μια ξεχωριστή μυρωδιά. Βάζετε την φαντασία σας και παίζετε τον φιλοξενούμενο κάθε φορά με διαφορετική γεύση.
Η συνταγή είναι του φίλου μου Λεωνίδα που μπορεί να μην είναι επαγγελματίας μάγειρας αλλά βάζει κάτω πολλούς τέτοιους!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου