Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Braid ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΣΕΡΙ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Από την Ελενη στην ομάδα ΚΟΥΖΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Braid κέικ με κρέμα και σοκολάτα, μαλακή και αφράτη ζύμη τσουρεκιού με μια μαλακή και κρεμώδη γέμιση, μόνο το έχω ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ, ώστε να το έχω έτοιμο το πρωί για ένα πλούσιο και υγιεινό πρωινό, για μας τους μεγάλους και ειδικά για τα παιδιά μου

942754_564294193592830_1716754405_n

Υλικά

650 -700 γραμμάρια αλεύρι ανάλογα το αλεύρι μας

1 φακελάκι ξερής μαγιάς ή 25 γρ νωπή μαγιά

100 γραμμάρια ζάχαρη

2 αυγά

50 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο

300 ml γάλα

1 πρέζα αλάτι

1βανίλια με άρωμα λεμονιού

και λίγο κακουλέ (προαιρετικά )

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

2 κρόκους αυγών ή 1 μεγάλο κρόκο ( εγώ έβαλα 2 μικρούς κρόκους)

80γραμμάρια αλεύρι ή

4o γραμμάρια αλεύρι και 40 γραμμάρια κόρν φλάουερ

70 γραμμάρια ζάχαρη

250 ml γάλα

μια σοκολάτας γάλακτος

1 κρόκο διαλυμένο με λίγο γάλα

για το τέλος

Συνταγή

Σε ένα μπολ βάλτε 3-4 κουταλιές αλεύρι και το ζεστό γάλα και την μαγιά και διαλύστε τη.

Σε ένα άλλο  μπολ κοσκινίστε το αλεύρι, και προσθέστε την μαγιά ,προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και αυγά χτυπημένα, τη ζάχαρη και το αλάτι και ζυμώστε ζωηρά μέχρι να έχουμε μια μαλακή και αφράτη ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας .Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες σκεπασμένη σε ζεστό χώρο.

58176_564293150259601_496729414_n

(Αφήστε τη ζύμη τη διάρκεια της νύχτας καλυμμένη με σελοφάν και με μια πετσέτα και την βάζετε στο ψυγείο .)

Φυσικά, το βράδυ αν θέλουμε έτοιμάζουμε και την κρέμα, χτυπήστε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι, ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα όπου θερμαίνεται το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει την αφήνουμε να κρυώσει και την αποθηκεύετε το στο ψυγείο μέχρι να όταν θα το χρησιμοποιήσετε.

Το επόμενο πρωί, βγάζουμε την τη ζύμη και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, αδειάστε τη σε μια επιφάνεια εργασίας, χρησιμοποιώντας λίγο αλεύρι ανοίξτε τη σε φύλλο 2-2,1/2 εκατ. και με ένα μαχαίρι κόβουμε πλευρικές λωρίδες, αφού πρώτα στο στο κέντρο της βάλουμε την κρέμα και σοκολάτα σε κομμάτια,

389074_564292413593008_213677478_n

κλείστε τις λωρίδες σταυρωτά με το άλλο.

935442_564292696926313_1625386714_n

Βουρτσίστε

με τον διαλυμένο με νερό η γάλα κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

942754_564294193592830_1716754405_n

                    Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...