translation

Τρίτη, 4 Μαΐου 2010

Φαλάφελ (Ρεβυδοκεφτέδες)

Pin It

Τη δοκίμασα στο Μπαλί στο Ελληνικό εστιατόριο
“Πάντα ρει” την έψαχνα, την βρήκα
και σας την παραθέτω.

     023 Υλικά
1 φλιτζάνι αποξηραμένα ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό,
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι κύμινο
2 κουταλιές αλεύρι
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ.Τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε για μια ώρα μέχρι να μαλακώσουν.

005Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για 15 λεπτά.
Χτυπάμε στο multi τα ρεθύβια να γίνουν λιώμα.

007

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα ρεβίθια,το σκόρδο,το κρεμμύδι,το κόλιανδρο,το κύμινο,αλάτι και πιπέρι.

011

Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι.

013

Κάνουμε μικρές μπάλες.

014

Βάζουμε σε ένα τηγάνι αρκετό λάδι και τηγανίζουμε τα φαλάφελ
για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο μεριές.

018

Στο Μπαλί τα  σέρβιραν με αραβική πίτα και σαλάτα από αγγουράκι, ντομάτα,άνηθο και λαδολέμονο.

025

                                          Καλή Επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!

5 σχόλια:

Ελευθερία είπε...

ειναι τελειαααααααα!!!!!!!!!!
τα κανω και γω, με τα ιδια υλικα, και σχεδον τις ιδιες αναλογιες,ειναι η νηστισιμη συνταγη γιατι εχω και μια αλλη αρτύσιμη. και οι δυο ειναι τελειες με τελειως διαφορετικο αποτελεσμα.

Μarion, είπε...

Moυ αρέσουν τα ρεβύδια πολύ αλλά δεν εχω δοκιμάσει να κάνω φαλάφελ..Ευκαιρία είναι γιατί η συνταγή σου μοιάζει πολύ καλή :)

Ανώνυμος είπε...

ποσα κομματια βγαινουν περιπου??

Ανώνυμος είπε...

Tην έκανα και έγιναν πολύ καλά, έβαλα λιγότερο κύμινο γιατί δεν μου αρέσει και πολύ, δύοσμο - ρίγανη αντί για κόλιαντρο (το οποίο δεν ξέρω τι είναι γιατί δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, θα πάρω όμως για την επόμενη φορά)!Φιλιά Ιωάννα

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ.

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...