translation

Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Κέικ Βουτύρου

Pin It

Θεϊκή Γεύση…

 

DSC00239 Υλικά
250 γρ φρέσκο βούτυρο
110 γρ. άχνη ζάχαρη
180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά
2 βανίλιες

Εκτέλεση
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα.

DSC00229

Προσθέτουμε έπειτα τα αυγά ένα ένα

DSC00231

και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας καλά για 2-3 λεπτά.

DSC00233
Αλευροβουτυρώνουμε ένα ταψάκι 20 –22 εκ.και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

DSC00235 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 25 λεπτά περίπου ή μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.

DSC00237

Μόλις το βγάλουμε το πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη για να λιώσει και να πιάσει κρούστα.  

DSC00242_thumb

                               Καλή Επιτυχία!!!!!

ΣΗΜ:Αυτό το κέικ δε φουσκώνει πολύ αλλά έχει τέλεια γεύση!!!
Δεν είναι υγρό μετά το ψήσιμο μην το φοβάστε,αν η οδοντογλυφίδα
βγει καθαρή είμαστε εντάξει..

16 σχόλια:

cookmania είπε...

Καλήμερα!!φαινεται πολύ νόστιμο!!πρέπει να έχει τέλεια γεύση!!ένα κομματακι για μένα?? φιλια

anthoulaki2010 είπε...

Αυτες οι φωτο σου...πια....κολαση!

Ανώνυμος είπε...

Para polu endiaferon! Enan grigoro upologismo thermidwn????

margarita είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Αγαπητη Μαγγυ,
Σ αυτο εδω το κεικ εγω βαζω 500 φαρινα απο την οποια αφαιρω 3 κ.σ.αλευρι και προσθετω 3 κ.σ. κορν φλαουρ! Η ζαχαρη μου ειναι εδω στα 375 γρ.(2 κουπες) και προσθετω επισης και μια κουπα γαλα-ιδια κουπα με την οποια μετρω τη ζαχαρη!Τα αυγα ειναι ιδια σε αριθμο και οι βανιλιες επισης.Καντο ετσι μια φορα να δεις ποσο αφρατο θα ειναι και ποσο θα φουσκωσει!!
Φιλικα,Αννα Μαρια

Ανώνυμος είπε...

ξεχασα να αναφερω επισης οτι βαζω και 1 κ.τσ.με χυμο λεμονιου!
Αννα Μαρια

margarita είπε...

Γεια σου Αννα Μαρια
Επειδη η συνταγη που μου λες ειναι λιγο διαφορετικη, αλλα εμενα μου αρεσουν πολυ τα κεικ και κανω για να τρωει το μωρο θα την δοκιμασω που σιγουρα θα ειναι τελεια και θα την ανεβασω σαν δευτερη συνταγη κεικ βουτυρου.

Ανώνυμος είπε...

polu kalooooooooooo

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να εκφράσω το θαυμασμό μου για το υπέροχο site που έχετε φτιάξει.Έχω δοκιμάσει σχεδον όλες τις γλυκες συνταγές και έχω ξετρελαθεί!!!Θα ήθελα να σας ρωτήσω σε πόσους βαθμούς ψήνουμε το συγκεκριμένο κέικ και χρησιμοποιούμε μόνο αντιστάσεις?
ΜΕ πολύ γλυκειά διάθεση
Χριστίνα

margarita είπε...

καλησπερα στους 180 με αερα, εχεις δικιο θα το διορθωσω.

thanos είπε...

τι τελειο κεκακι!! πολλα μπραβο στη δημιουργο του, ειμαι σχετικα πολυ νεος στην κουζινα κ συνεπως ψιλοασχετος αλλα μου πετυχε πολυ καλα και ετυχε σπιτι να εχω ενα πολυ καλο original βουτυρο κ μοσχομυρισε ολο το σπιτι!!

Αλεξάνδρα είπε...

Δεν είχα ξαναφτιάξει ποτέ κεικ με φρέσκο βουτυρο, αλλά μόνο με βιτάμ. Πραγματικά, η γέυση και η μυρωδιά δεν συγκρίνονται. Πολύ πιο υγιεινό και νόστιμο!!!! Τέλειο!!! Μπράβο σας για το όμορφο blog!!

Ανώνυμος είπε...

margarita είπε...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο!!!
Χτές έκανα το κεκάκι,αλλά δεν είχα φρέσκο βούτυρο και έβαλα γάλακτος!!!Σήμερα δεν έχει μείνει ούτε ένα ψιχουλάκι!!!
Μπράβο για την συνταγή!!!
Την επόμενη φορά,θα το κάνω με το βουτυράκι που γράφει η συνταγή!!!
Αργυρώ Π.

Ανώνυμος είπε...

Το κάνω κάθε χρόνο ως βασιλόπιτα και δεν μένει τίποτα! Είναι απλό, εξαιρετικά νόστιμο και ξεφεύγει από τις υπόλοιπες περίπλοκες βασιλόπιτες.

Σύλβια

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...