Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ανάποδο κέικ δαμάσκηνο

Φρουτένια γεύση με αφράτο αποτέλεσμα…

006
Υλικά
επικάλυψη2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
2 κ.σ μαύρη ζάχαρη
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
4 δαμάσκηνα πλυμένα και κομμένα στα 6
μείγμα12/3 φλ. αλεύρι
3/4 κ.γ. σόδα
1/2 κ.γ μπέικιν
1/2 κ.γ κανέλα
1/4 κ.γ αλάτι
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. βούτυρο
1 φλ. ζάχαρη
2 αβγά
3/4 φλ. γάλα
ΕκτέλεσηΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
ΕπικάλυψηΤοποθετούμε τα δαμάσκηνα πάνω στα ταψί που το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ρίχνουμε το βούτυρο,τη ζάχαρη και το λεμόνι
010
Μείγμα
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν,προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά
004
και προσθέτουμε εναλλάξ τα στερεά υλικά με το γάλα.
008
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα δαμάσκηνα
012
και το ψήνουμε για 55-65 λεπτά ώσπου να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
 005
                                          Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!
Η συνταγή είναι από το “Πιο γλυκό βιβλίο του κόσμου”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...