translation

Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

Μελομακάρονα 2

Pin It
Λατρεμένη συνταγή με πολλούς θαυμαστές!!!
DSC_5850
Υλικά
9 ποτήρια νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 ποτήρια νερού  σπορέλαιο
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερού κονιάκ
1/2 ποτήρι νερού  πορτοκάλι χυμό
1 πορτοκάλι το ξύσμα
1 μπεικιν φακελάκι
1 κ.γλυκού  σόδα
1/2 κ. γλυκού κανέλα
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι μέλι ( αν έχετε σούσουρας ή κάποιο παχύ γλυκό μέλι  θα ήταν προτιμότερο)
1 ξυλάκι  κανέλα
3 καρφάκια γαρύφαλλο
Τριμμένα καρύδια για επικάλυψη
Συνταγή
Προθερμαίνω τον φούρνο μου στους 220 βαθμούς.
Βάζω όλα τα υλικά μαζί σε μια βαθιά λεκάνη και τα ζυμώνω, η ζύμη δεν θα είναι μαλακή αλλά ούτε τρίφτη,.
DSC05736
Πέρνω ζύμη όσο ένα καρύδι την  πλάθω και την κάνω λίγο μακρόστενη , (μην φοβηθείτε το μέγεθος, τα μελομακάρονα θα φουσκώσουν)
DSC05738
και τα πατάμε με ένα πιρουνάκι αν θέλουμε να κάνουμε σχέδια.
 Τα βάζουμε στο ταψί, βάζουμε το ταψί στον φούρνο όταν σβήσει το λαμπάκι, (η ένδειξη δηλαδή ότι έφτασε στην επιθυμητή θερμοκρασία) και τα ψήνουμε για 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν  καλά.
DSC05739
Βάζουμε τα υλικά του σιροπιού να βράσουν, (προσοχή να είστε διπλά γιατί φουσκώνει το σιρόπι και χύνετε), ξαφρίζουμε το σιρόπι. Αφήνουμε τα μελομακάρονα για 5 λεπτά να κρυώσουν και τα βουτάμε στο σιρόπι που βράζει για 1 λεπτό.
DSC05740
Τα βγάζουμε και τα βάζουμε στην πιατέλα, με αυτό τον τρόπο βγαίνουν μπισκοτένια.
 Αν θέλετε να βγουν πιο λασπωμένα θα τα σιροπιάσετε στο ταψί. θα περιμένετε να ψηθούν όλα τα μελομακάρονα,  τα μοιράσετε σε 2 ταψιά και ρίχνετε το μισό σιρόπι στον ένα και το άλλο μισό στο άλλο ταψί, τα αφήνετε για 5-6 λεπτά να ρουφήξουν αρκετό σιρόπι και μετά θα τα αναποδογυρίσετε και τα αφήνουμε για 10 λεπτα.  Βάλτε τα στην πιατέλα και πασπαλίστε τα με τριμμένα καρύδια
DSC_5852
                 Καλή Επιτυχία!!!!!!
Υ.Γ. Το μέλι που προτείνω είναι παχύ με έντονη γεύση κάποιες εταιρίες το έχουν σαν μέλι Χαλκιδικής, είναι προαιρετικό μπορείτε να βάλετε ότι μέλι θέλετε.

14 σχόλια:

mia xara είπε...

Καλημέρα Μαργαρίτα,πολύ όμορφα τα μελομακάρονά σου, μας έβαλες σε Χριστουγεννιάτικο ρυθμό!!Φιλιά!

Foteini Thes είπε...

Γιορτινή συνταγούλα Μαργαρίτα μου!Στο πνεύμα των ημερών που προστάζει η παράδοση και η διάθεση της κάθε νοικοκυράς!Τα μελομακάρονα είναι αναπόσπαστο κομμάτι των ελληνικών παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων γλυκών και είναι πεντανόστιμα!!Τα έφτιαξες υπέροχα,λαχταριστά με το μπόλικο σιροπάκι και την άφθονη κανέλα!Και του χρόνου με υγεία ,να είσαι πάντα άξια να φτιάχνεις τόσο ωραία πράγματα!!Φιλια πολλά,πολλά.

Loulou lolita είπε...

Μύρισαν Χριστούγεννα!!!

sundayspoon είπε...

Πολύ μου αρέσουν αυτά τα μελομακάρονα! Σιγουρα μοσχομυρίζουν! Και η γεύση φαντάζομαι ότι θα είναι τέλεια! Κι εγώ πάντως πιστεύω οτι το καλό μέλι κάνει τη διαφορά στα μελομακάρονα!
Φιλιά!

Ερμιόνη είπε...

Το αγαπημένο μου χριστουγεννιάτικο γλυκό!
Μπορώ να φάω άπειρα! Νόστιμα και αρωματικά έτσι όπως μου αρέσουν τα έφτιαξες Μαργαρίτα μου!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Και του χρόνου Μαργαρίτα μου, υπέροχα και λαχταριστά τα μελομακάρονά σου!
Και όμορφα μελωμένα όπως μου αρέσουν!
Φιλιά!

mazi-gr.blogspot.com είπε...

Φαίνονται υπέροχα! Πρέπει να είναι πεντανόστιμα , θα τα δοκιμάσω όπωσδήποτε!!

cook είπε...

έτσι τα κανω κι εγώ μονο που τα κοβω με κουπ πατ,προσθετω στο σιρόπι καθως βράζει ένα ολοκληρο πορτοκαλι κομμενο στη μέση,και βαζω φουντουκι,γιατι ως γνωστόν αντιπαθω το καρύδι!και του χρόνου!

Eri είπε...

Τέλεια τέλεια, και οι φωτογραφίες υπέροχες!

okeyre είπε...

Λοιπον παιδια επειδη τα μελομακαρονα αυτα κατεληξαν στο σπιτι μου! ενα εχω να σας πω...δεν ξερω αν πρεπει να τα κανετε... δεν γινεται να σταματησεις να τα τρως...θα εθιστειτε.

Dimitra είπε...

Δεν εχω καλυτερα απο μελομακαρονα!!!! Τα φτιαχνουμε καθε χρονο με τα παιδια και τα μοιραζουμε. Τρωμε και εμεις βεβαιως βεβαιως!!!
Θα δοκιμασω τη συνταγη σου Μαργαριτα for sure!

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα σας υπαρχει καποιος που να εχει δοκιμασει να σιροπιασει τα μελομακαρονα στο ταψι για να μου πει αν γινονται σας αυτα που σιροπιαζουμε στην κατσαρολα?

margarita είπε...

Καλησπερα
στην κατσαρολα βγαινουν πιο τραγανα εγω κανω και τις 2 μεθοδους, στο ταψι βγαινουν πιο λασπωμενα γιατι τραβανε πολυ περισσοτερο σιροπι.

Ανώνυμος είπε...

Κοριτσια καλημερα μολις τα εβαλα στην πιατελα εγιναν τελεια και παροτι για πρωτη φορα τα μελωσα στο ταψι ειναι φανταστικα.Μαργαριτα σε ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη.Το μονο που θα ηθελα να προσθεσω ειναι οτι το αλευρι ηταν πολυ και κρατησα σχεδον ενα ποτηρι οποτε ισως ειναι καλυτερα να μην μπαινει ολο εξαρχης αλλα οπως τραβαει το μειγμα.Καλα Χριστουγεννα σε ολους με υγεια και ευτυχια!!!!!!!!!!!!!Σοφια

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...