translation

Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου 2013

Ζύμη για τυροπιτάκια. λουκανοπιτάκια ή ζαμποκοκασεροπιτάκια με ζαχαρούχο

Pin It
Μη σας φοβίσει το ζαχαρούχο δεν φαίνετε καθόλου.
Είναι από τις καλύτερες ζύμες που έχω δοκιμάσει!!!
Μια δοκιμή θα σας πείσει....





Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο 400γρ
1 κουτι ζαχαρούχο(αδειο ξαναγεμισμένο) με νερό
100 γρ μαγιά νωπή
6 αυγά λίγο χτυπημένα
1 ποτήρι σπορέλαιο
λίγο αλάτι
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
   
Συνταγή
Σε ένα μπολ διαλύουμε το ζαχαρούχο με το νερό και την μαγιά. 
IMG_0953
ρίχνουμε στην μαγιά τα αυγά και το λάδι, ανακατεύουμε.IMG_0954
IMG_0955
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι να έχουμε μια απαλή ζύμη.IMG_0956
    IMG_0961
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1 ώρα.IMG_0962
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια όσο ένα πορτοκάλι, ανοίγουμε τα μπαλάκια με ένα πλάστη και  τα κόβουμε 8 τρίγωνα κομμάτια, τα γεμίζουμε με λουκάνικα ή τυρί ή κασέρι και ζαμπόν που νομίζω τους ταιριάζει πολύ,IMG_0963
  τα τυλίγουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε λαδώσει. IMG_0965

Τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν  και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.


                      Καλή Επιτυχία!!!!

Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Μ.Μανώλη

Υ.Γ. Το ζαχαρούχο αφού το αδειάζουμε το ξαναγεμίζουμε με χλιαρό νερό και διαλύουμε την μάγια.

13 σχόλια:

Ερμιόνη είπε...

Καλημέρα και καλό φθινόπωρο Μαργαρίτα μου!
Πραγματικά πολύ ιδιαίτερη ζύμη, πρώτη φορά βλέπω να χρησιμοποιείται ζαχαρούχο!
Βρε Μαργαρίτα μου, το ζαχαρούχο αναφέρεται 2 φορές στη λίστα υλικών, μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος;
Φιλια

margarita είπε...

Καλημέρα κούκλα!!!
Όχι δεν είναι λάθος αν και διόρθωσα την διατύπωση ει ναι το κουτί ζαχαρούχο ξαναγεμισμένο με χλιαρό νερό. Είναι όντως πολύ ωραία ζύμη και αξίζει να δοκιμαστεί.

Rafalena είπε...

θα την δοκιμασω σιγουρα.Πολυ ωραια συνταγη και πρωτοτυπη.Ωστοσο θα μπορουσα να χρησιμοποιησω ξερη μαγια αντι για νωπη?

margarita είπε...

Καλημέρα
Νομίζω οτι καλυτερα θα η΄ταν να χρησιμοποιησετε την ποσοτητα μαγιας που αναφέρετε στην συνταγη.

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα

μπορώ να ρωτήσω κάτι ; σε πόσα τυροπιτάκια αντιστοιχεί αυτή η πασότητα υλικών ;

Ευχαριστώ

ένας Γιώργος

margarita είπε...

Καλησπέρα
περιπού 70 κομμάτια ανάλογα το μεγέθος.
Καλη Επιτυχια!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα!

Θα μπορουσαμε να κανουμε και γλυκα κρουασανακια με μερεντα??

Ευχαριστω

Κατερινα

margarita είπε...

Καλησπέρα
Ναι μπορείς να τα κανεις απλά η ζυμη ειναι πιο σφικτη απο του κρουασαν.
Καλη Επιτυχια!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπερα.
Θα μπορουσαμε να τα καταψυξουμε κιολας για να τα εχουμε ετοιμα οποτε τα χρειαστουμε? κι αν ναι τα αφηνουμε να φουσκωσουν πρωτα η οχι?
Ευχαριστω πολυ.

Ευα

margarita είπε...

Καλησπέρα
μπορείς να τα καταψύξεις μετα το
φουσκώμα,
τα ψηνεις κατευθειαν δε θα τα αποψύξεις.
Καλη Επιτυχια!!!!

alexs είπε...

Μαργαρίτα .... είναι πάρα πολλά τα αυγά. Νομίζω θα προτιμήσω την άλλη συνταγή (ζύμη για τυροπιτάκια και λουκανικοπιτάκια) που μας έχεις δώσει και την οποία βρίσκω καταπληκτική.

Souzi Christ είπε...

Para poli kali sintagi ti moni alagi pou ekana itan pou alipsa ta loukanikopitakia me aspadi avgou gia na ine gialistera nase kala gia ti ti sintagi sou

Μυρωδία είπε...

Ζύμη με ζαχαρούχο; Μου κίνησες το ενδιαφέρον!! Φαίνονται υπέροχα, πάντως, στρουμπουλά και ροδαλά τα πιτάκια σου! Θα τη δοκιμάσω!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...