translation

Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Pin It Κλασική συνταγή.
Να θυμάστε 4-3-2-1 η ποσότητα των υλικών της,
από το πιο φτηνό στο πιο ακριβό υλικό.
DSC00358
Υλικά
1 ποτήρι νερού σπορέλαιο
2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χοντρό
3 ποτήρια νερού ζάχαρη

4 ποτήρια  νερό
1κ.σούπας κανέλα
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Συνταγή
Σε ένα τηγάνι βάζουμε σε μέτρια φωτιά το σιμιγδάλι με το λάδι να καβουρντιστεί.

Μόλις ροδίσει το μείγμα ρίχνουμε το ξύσμα, την κανέλα και τα καρύδια ανακατεύουμε και αποσύρουμε από την φωτιά.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη να βράσει για 4-5 λεπτά.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι,
DSC00344
ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει.
DSC00347
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα για 5 λεπτά ,
DSC00350
έως ότου πήξει ο χαλβάς.
DSC00351
Βάζουμε τον χαλβά σε μια φόρμα.
DSC00352
Ξεφορμάρουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει.
DSC00357
                Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή και οι φωτογραφίες είναι της Λευκής Τσιλιγγίρη.

12 σχόλια:

Foteini Thes είπε...

Aπό τα πιο αγαπημένα γλυκά της νηστείας!Ζητώ πάντα αφορμές για να τον φτιάξω και πάντα υπάρχουν αιτίες που θα τον τιμήσω!
Καλή σου μέρα Μαργαρίτα μου!
Φιλιά πολλά,πολλά.

kathycallie είπε...

Εγώ αντί για καρύδια βάζω σταφίδες! Το 1,2,3,4 το ήξερα αλλά δεν είχα σκεφτεί το πιο φτηνό ως το πιο ακριβό! Τέλεια!!
Kathy by anthomeli

Roula T. είπε...

Καλημέρα Μαργαρίτα μου!!
Ο σιμιγδαλένιος είναι μοναδικός χαλβάς που τρώω.
Φαίνεται πολύ ωραίος, φιλιά.

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Κλασσικό κι αγαπημένο!!!

Ερμιόνη είπε...

Αξεπέραστο γλυκάκι!!
Φιλιά!

Beauty Follower είπε...

Η μαμα μου εφτιαχνε παλια... πρεπει να της την ξαναθυμισω!

Ροδανθη είπε...

Αγαπημένο,λατρεμένο γλυκό και για την νηστεία ότι πρέπει.Να είσαι καλά Μαργαρίτα καλό σου βράδυ!!!!

Μarion, είπε...

Αγαπημένος χαλβάς.
Μπορώ να τον φαω όλο μόνη μου

Φιλιά

Eri είπε...

Φανταστικός Μαργαρίτα, αγαπημένος, και πολύ ωραίες φωτος!

homemade είπε...

ωραία παρουσίαση έκανες αγαπημένος χαλβάς...να σαικαλά

Notoula είπε...

Είμαι ικανή να φάω όλη την φόρμα !
Από τα αγαπημένα μου γλυκά!

Dimitra είπε...

Λατρεύω σιμιγδαλένιο χαλβά αλλά δεν τον θέλω σε φόρμα, τον θέλω αφράτο και δεν μπορώ να τον πετύχω. Πως γίνεται?

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...