translation

Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Πισία με πατάτα

Pin It Μια ποντιακή συνταγή όλα τα λεφτά!!!
Εικόνα 514
Υλικά
1 κιλό αλεύρι
2 φακελάκια ξερή μαγιά
1 κουτ.γλυκ. αλάτι
1 κουτ.σούπας ζάχαρη
1/2 φλiτζ. του ελληνικού λάδι + 1/2 φλiτζ. του ελληνικού λάδι
400γρ. νερό
1 κουτ.σουπ. ξίδι
1/2 κούπα τσαγιού νισεστέ

Γέμιση
3-4 πατάτες μέτριες
4 κρεμμυδάκια φρέσκα
αλάτι,πιπέρι,ρίγανη

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και τις κάνουμε πουρέ.
Εικόνα 141-1
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τα τσιγαρίζουμε και ρίχνουμε μέσα τον πουρέ πατάτας και τα μπαχαρικά να τσιγαριστούn.Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά.
Εικόνα 501
Ζύμη
Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά,εκτός από το νισεστέ και το 1/2 φλιτζάνι λάδι. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι(μπορεί να μη χρειάζεται όλο το κιλό).Η ζύμη πρέπει να κολλάει. Μόλις τελειώσουμε με το αλεύρι ρίχνουμε το νισεστέ (τώρα δεν πρέπει να κολλάει)και ζυμώνουμε. Κάνουμε μια μπάλα το ζυμάρι.Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο λάδι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Εικόνα 503Ξαναζυμώνουμε,για να ενσωματωθεί το υπόλοιπο λάδι.
Βάζουμε σε ένα πιάτο λίγο λάδι ή αλεύρι για να μην κολλανε τα πισία.Παίρνουμε λίγο ζυμάρι στο μέγεθος που έχει και ένα μπαλάκι του γκολφ.Το πατάμε να ανοίξει(να μη γίνει πολύ λεπτή η ζύμη).Βάζουμε μέσα μια κουτάλια γέμιση
Εικόνα 506και το κλείνουμε.
Εικόνα 509Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά,μέχρι να ροδίσουν καλά.
Εικόνα 511 Καλή επιτυχία!!!

Tip

Προσοχή!Μη βάλετε τα πισία το ένα πάνω στο άλλο πριν τηγανιστούν γιατί θα κολλήσουν μεταξύ τους.Καλύτερα να τα κάνετε την ώρα που θα τα βάζετε στο τηγάνι.Αν δε θέλετε πατάτα μπορείτε να βάλετε τυρί ή ακόμη και ζάχαρη με κανέλα.

6 σχόλια:

Roula είπε...

Πεντανόστιμα. Τρώγονται και ζεστά αλλά και κρύα. Το μόνο τους ελλάτωμα είναι ότι είναι τηγανιτά....και με περιορίζουν.

My little Prince ♕ Nikolas είπε...

1 κ αλεύρι πόσα κομμάτια φτιάχνει περίπου. Το νισεστέ δεν είναι αλεύρι?

cook είπε...

ουαου!κατι σαν πατατοπιτα!....τυπωνω...

Ανώνυμος είπε...

Κορίτσια, κατ'αρχάς συγχαρητήρια για το blog! Είναι εύχρηστο, καλαίσθητο και δεν υπάρχει συνταγή που να μη σε βάζει σε πειρασμό να τη δοκιμάσεις. Σήμερα έφτιαξα τα πισία και και μου'φυγε η φοβία για τις ζύμες με μαγιά...Συνεχίστε έτσι!Και φιλιά στη Σαλλλλονίκη!!!

Ανώνυμος είπε...

φανταστικά!!!!!!!!!!!!!ως τώρα μονο τα έτρωγα,τωρα έμαθα και να τα φτιάχνω!ειναι πολύ εύκολα και σαν πόντια που είμαι πρέπει να συνεχίσω την παράδοση. ολες σου η συνταγες ειναι υπέροχες! ειμαι φαν σου! σ ευχαριστώ.
χρύσα

Matina2502 είπε...

Αν το δοκιμάσω στο φούρνο παίζει να πετύχει;;;

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...