translation

Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010

Τούρτα Coffee κεικ Λουιζιάνα

Pin It Για όσους λατρεύουν τη γεύση του καφέ!!!

SV103571

Υλικά coffee κέικ Λουιζιάνα

1/2 κούπα βούτυρο
3 αβγά
1 1/4 κούπας ζάχαρη
2 κουταλάκια καφέ στιγμής
1/4 κούπα νερό
1/3 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι

για το γλάσο
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος ή γάλα
1/4 κούπας ζάχαρη
1/4 κούπας ζεστό γαλλικό καφέ
2 κουταλάκια καφέ στιγμής
2 κροκάδια
λίγη βανίλια
3/4 κούπας βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη άχνη
1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα

Για το στόλισμα
ζαχαρόπαστα
ινδοκάρυδο σε χρώμα πράσινο

Εκτέλεση
Διαλύουμε τον καφέ στιγμής στο νερό
Εικόνα 771
και βάζουμε όλα μαζί τα υλικά του κέικ στο μπολ του μίξερ. Τα χτυπάμε επί 4' στη δυνατή ταχύτητα.
Εικόνα 773
Αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα και το ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου για 45' περίπου. Το βγάζουμε από το φούρνο,
Εικόνα 778
το αφήνουμε να σταθεί 5' μέσα στη φόρμα και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα. Το αφήνουμε να κρυώσει.Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος,τη ζάχαρη,το ζεστό καφέ,τα κροκάδια και τον καφέ στιγμής σ' ένα μπολ.
Εικόνα 775 Το βάζουμε σε μπεν μαρί ή σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύουμε, ώσπου να πήξει τόσο,ώστε να καλύπτει το κουτάλι,για 10' περίπου.
Εικόνα 777Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει 30'.Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη,ν' αφρατέψει.Συνεχίζοντας το χτύπημα,ρίχνουμε τη βανίλια και κατόπιν το μίγμα του καφέ,λίγο-λίγο.
Εικόνα 780 Κόβουμε το κέικ σε 3 κομμάτια και απλώνουμε μέσα το γλάσο,όπως και λίγο στην επιφάνεια του.Εγώ το έκανα τούρτα και θα σας δώσω τις οδηγίες από εκεί.

Για την τούρτα
Κάνουμε τη διπλάσια ποσότητα του γλάσου.Κόβουμε το κέικ στην μέση. Απλώνουμε το μισό γλάσο.
Εικόνα 781Σκεπάζουμε με το άλλο μισό παντεσπάνι και απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο επάνω στην τούρτα να λειτουργήσει σαν βουτυρόκρεμα.
Εικόνα 784 Το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να παγώσει.Ανοίγουμε ένα φύλλο κίτρινη ζαχαρόπαστα.Σκεπάζουμε το κέικ και κόβουμε τα περισσεύματα.


                     Καλη ΕΠιτυχια!!!!

ryu

7 σχόλια:

Αλεξάνδρα είπε...

Μαργαρίτα μου ΧΙΛΙΑ μπράβο κοπελάρα μου!!!!
Είναι τρέλα η τουρτάρα σου!!!!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΩΡΓΟ!!!!

Pansofix είπε...

αυτη η τουρτα ειναι εργο τεχνης...

Athina είπε...

Μπράβο Μαργαρίτα για την τούρτα!!Πάντως η γεύση καφέ σε γλυκά μ αρέσει απίστευτα!
Φιλιά!
Αθηνά

margarita είπε...

Σας ευχαριστω πολυ
Αν ακι ηταν της τελευταιας στιγμης και ειχα και το μωρο αγκαλια γιατι ηθελε να βλεπει και μου εσπασε τα νευρα. Εχει αρκετε ατελειες!! Αλλα παλι σας ευχαριστω

αχτίδα είπε...

Σ΄ευχαριστώ που με άφησες να σε ..ανακαλύψω!Τι όμορφη συνταγή! Αν σου πω εγώ τι έπαθα χθες , έκανα ένα κέικ με μια υπέροχη δοκιμασμένη συνταγή με ποτά και καρύδια και ...( λες να έχω Αλτσχάιμερ)και..ξέχασα τα καρύδια αλεσμένα έξω απο το κέικ!!! Τελικά τρώγεται..είναι όμορφο μα λίγο μεθυστικό και περισσότερο γλυκο.

Pansofix είπε...

α να ρωτησω τι ομαδα ειναι η τουρτα?

margarita είπε...

Παοκ ειναι αλλα γινετε σε οτι ομαδα θες!! χαχαχα

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...