translation

Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012

Σκορδόψωμα κόμποι

Pin It Τα χειμωνιάτικα ψωμάκια!!!
ό
Υλικά
Πολτό σκόρδου
1 1/2 φλ. ελληνικού ελαιόλαδο
5-6 σκελίδες σκόρδο
Ζυμάρι
3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
1/4 φλ. τσαγιού γάλα
1 κ. γλυκού αλάτι
1 κ. σούπας ζάχαρη
1 κ.γλυκού ρίγανη
1 φακελάκι μαγιά
2 κ. σούπας από τον πολτό σκόρδου
Πασπάλισμα
ρίγανη
πάπρικα
Συνταγή
Βάζουμε το λάδι με το πολτό σκόρδου στο multi και το κάνουμε κρέμα.
DSC04969
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι, ανακατεύουμε
DSC04970
και προσθέτουμε το αλεύρι ( μην το βάλετε όλο μαζί , πρώτα τις 2 φλιτζάνες και λίγο λίγο την τρίτη έως ότου να μην κολλαεί το ζυμάρι στα χεριά)
DSC04973
και ζυμώνουμε, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά μέχρι να διπλασιάσει τον όγκο του.
DSC04974
Περνούμε έπειτα το ζυμάρι και ανοίγουμε ένα φύλλο 2-3 χιλιοστών, το κόβουμε λωρίδες πάχους 1 εκ.
DSC04975
το ξανακάνουμε μπάλα και το ανοίγουμε ένα σχετικά χοντρό κορδόνι, κάνουμε το κορδόνι κόμπο
DSC04977 
DSC04978
και ενώνουμε τις 2 άκρες που εξέχουν ,
DSC04980
Βάζουμε τα ψωμάκια σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά,
DSC04981
μόλις διπλασιαστούν σχεδόν σε όγκο τα αλείφουμε με πινέλο με τον πολτό σκόρδου
DSC04982
και ρίχνουμε από πάνω λίγη ρίγανη με πάπρικα.
DSC04984
Τα ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά .
DSC04993
                                                                                                Καλή Επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...