translation

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Ζύμη για πίτσα σε 5 λεπτά χωρίς φούσκωμα

Pin It Πιο γρήγορη από ποτέ!!!


Υλικά
500 γρ φαρίνα
2 κ.σούπας βιταμ
1 κ.τσαγιού αλάτι
3/4 κούπας φρέσκο γάλα
1 αυγό (προαιρετικά)
Συνταγή
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε την μαργαρίνη και το αλεύρι να γίνει η ζύμη ψίχουλα.
DSC04792
Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε, μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη και να μην κολάει στα χεριά,
DSC04794
την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί (δε το εκανα, οποιοςε θέλει ομως μπορει να την αφησει ) . Απλώνουμε το φύλλο με τον πλάστη και το βάζουμε πάνω σε ένα λαδωμένο ταψί,
DSC04795

Βάζουμε επάνω τα υλικά επιλογή μας
DSC04796
και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο περίπου για 40 λεπτά για ποιο σίγουρα σηκώνουμε λίγο την ζύμη με ένα πιρουνάκι για να δούμε αν έχει ροδίσει..
DSC04800-001
                   Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν είναι σφικτή η ζύμη προσθέστε λίγο γάλα ακόμη, ή αν είναι πολύ νερουλή λίγο αλευρακι, αν και οι ποσότητες είναι ακριβώς παίζει ρολό το αλεύρι που χρησιμοποιούμε.
Η συνταγή με αρκετές δίκες μου παραλλαγές είναι από το περιοδικό Λιχουδιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...