translation

Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Ρύζι με μπέικον και γαρίδες

Pin It Θα αφήσει εντυπώσεις!!!!
DSC05031-001
Υλικά
2 φλ. ρύζι μπασμάτι
1 φλ. μιξ λαχανικών
1 1/2 φλιτ. γαπάρι καθαρισμένη ή Νο 10 γαρίδες
2 πιπεριές πράσινες κέρατο ψιλοκομμένες
1 φέτα 200γρ κομμένη σε 3 χοντρά κομμάτια μπέικον,ή 10 φέτες λεπτές
1 κ.σούπας σόγια σος (προαιρετικά)
αλάτι , πιπέρι
1 κ.σούπας φυτίνη
Συνταγή
Βάζουμε το ρύζι μαζί με τα λαχανικά να βράσουν σε 5 φλ. νερό ( το νερό θα το μετρήσετε με την κούπα που θα χρησιμοποιήσετε για να μετρήσετε το ρύζι), μόλις αρχίζει να βράζει θα χαμηλώσετε το μάτι  στο 1/3 της φωτιάς και θα το καπακώσετε, θα το αφήσετε να βράσει μέχρι να πιει το νερό του και να μαλακώσει, νομίζω ότι δε χρειάζεται πάνω από 10 λεπτά, το αποσύρουμε από την φωτιά.
DSC05011-001
Σε ένα μικρό τηγανάκι τσιγαρίζουμε με την φυτινη τις πιπεριές, μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν ρίχνουμε τις γαρίδες και το μπέικον, τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά
DSC05015-001
και τα ρίχνουμε  στο ρύζι,
DSC05016-001
προσθέτουμε το αλάτι το πιπέρι την σόγια και ανακατεύουμε καλά.
DSC05027-001
                   Καλή Επιτυχία!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...