translation

Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Lolly cake

Pin It Μικρά γλυφιτζουροκεκάκια!!!!
lollycake
Υλικά
600 γρ μπαγιάτικο κέικ σοκολάτας κατά προτίμηση
500γρ μερέντα
400 γρ λεύκη κουβερτούρα ή μαύρη
τρούφα σε διάφορα χρώματα
Ξυλάκια για σουβλάκι
Συνταγή
Κάνουμε το κέικ τρίμματα στο multi και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ,
DSC04712
ρίχνουμε μέσα την μερεντα
DSC04713
και ζυμώνουμε έως ότου γίνει μια μαλακή μπάλα,
DSC04714
περνούμε μια μεζούρα κουταλιού βάζουμε όσο κέικ χωραεί μέσα το βγάζουμε και  το κάνουμε μπαλάκι (αν δεν έχετε μεζούρα δε πειράζει, αυτό το κάνουμε για να βγουν όλα το ίδιο μέγεθος),
DSC04716
το τρυπάμε με το ξυλάκι και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
DSC04715
Λιώνουμε την σοκολάτα στο Μπεν Μάρι ή στο φούρνο μικροκυμάτων στο  πιο χαμηλό (μη το βάλετε παραπάνω θα καεί η σοκολάτα και θα είναι για πέταμα),σε ένα πιάτο ρίχνετε την τρούφα. Βυθίζετε τις μπάλες μέσα στην σοκολάτα
DSC04718
και έπειτα  στην τρούφα να πάει παντού.
DSC04719
Τα βάζετε στο ψυγείο διατηρούνται μέχρι και μια εβδομάδα.
DSC04735
                     Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Μπορείνα χρειαστεί περισσότερη Μέρεντα δε θέλουμε το μείγμα να είναι στεγνό , θέλουμε να πλάθετε σαν κεφτεδάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...