Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Υπέρ-αφράτο κέικ λεμονιού

Αφρός όχι αστεία!!!
 ύ
Υλικά
2 φλιτζ. του νες φαρίνα
2 φλιτζ. του νες ζάχαρη
5-6 αβγά (ανάλογα το μέγεθος)
250γρ. βιτάμ
1 κεσ. γιαούρτι
λίγο γάλα
ξύσμα από 1 λεμόνι
2 βανίλιες

Γλάσο
2 λεμόνια τον χυμό τους το ξύσμα από το 1
νερό
1 κ.σούπας νισεστέ
2 κ.σούπας ζάχαρη
Συνταγή
Χτυπάμε πρώτα τα αβγά με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα.
DSC04951-001
DSC04950-001
(αυτό το μέγεθος κούπας χρησιμοποίησα)
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα φλιτζάνι του Νες και συμπληρώνουμε με γάλα μέχρι να γεμίσει το ποτήρι,Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι  με το γιαούρτι και το χτυπάμε για 1 λεπτό.
DSC04952-001
έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
DSC04953-001
Απλώνουμε σε αλευροβουτυρωμένο ταψί 30-32 εκ  το μείγμα  από το κέικ,

DSC04954-001
Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς (στις αντιστάσεις) για 40-50 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.Το αφήνουμε να κρυώσει.
Γλάσο
Βάζουμε τον χυμό των λεμονιών και το ξύσμα σε μια κούπα του Νες και προσθέτουμε νερό για να γέμιση μέχρι επάνω, βάζουμε το χυμό σε ένα κατσαρόλι με την ζάχαρη να βράσει,
DSC04955-001
σε λίγο νερό διαλύουμε το νισεστέ,
DSC04956-001
και το ρίχνουμε μέσα στον χυμό ανακατεύουμε συνέχεια μην σβολιάσει,
DSC04959-001
μόλις πήξει το βγάζουμε από την φωτιά φωτιά και το ρίχνουμε στο κρύο κέικ.
DSC04960-001
                     Καλή Επιτυχία!!!
 

Υ.Γ. Μπορείτε να  χτυπήσετε  τα υλικά όλα μαζί αλλά το αποτέλεσμα δε θα είναι τόσο αφράτο.


Φωτογραφίες αναγνωστών:

2012-10-18 19.52.43

1 σχόλιο:

  1. Μόνο αφράτο δεν έγινε. Βλακωδως ακολούθησα πιστά τη συνταγή αφήνοντας το βούτυρο τελευταίο.Αποτυχια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...