Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Tiramisu, Ίσως το αυθεντικό…

¨Όταν ρώτησα λίγο διστακτικά την Έλενα από τις Συνταγές της Καρδίας αν ήθελαν να συμμετάσχουν στην στήλη του guest post, μου απάντησε κατευθείαν θετικά με πολύ ενθουσιασμό και μου χάρισε μια υπέροχη συνταγή !!! Αυτό οφείλω να κάνω και εγώ… Σήμερα λοιπόν τα κορίτσια από τις Συνταγές της Καρδιάς μου έκαναν την τιμή να φιλοξενήσουν μια από τις συνταγές μου, τις ευχαριστώ πολύ για αυτό!!! Εύχομαι να συνεχίσουν αυτό το υπέροχο blog ενωμένες για πολλά χρόνια ακόμη!!!
Την συνταγή για το Tiramisu την έψαξα πολύ, ήθελα να είναι  η αυθεντική, προσεγμένη όπως ένα δώρο που στέλνεις σε φίλους αν και νομίζω ότι  ο ορος αυθεντική συνταγή  στην κουζίνα δεν ισχύει, ίσως ισχύει για ελάχιστες συνταγές…Για τις φιλές μου λοιπόν από τις Συνταγές της Καρδιάς :
Tiramisu Ίσως το αυθεντικό…
DSC05107

Υλικά


1,5 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ
500 γρ.μασκαρπόνε
3 αυγά, χωρισμένοι οι κρόκοι από τ’ ασπράδια
100 γρ. ζάχαρη
80 γρ. νερό
Για να βρέξουμε τα μπισκότα
6 φλιτζανάκια εσπρέσο (τα μικρά του εσπρέσο) ή 1 ποτήρι νερό με 2 κουταλάκια νες καφέ
Για το πασπάλισμα
σκόνη κακάο


Συνταγή
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσει, μέχρι να φτάσει στους 128 βαθμούς.
Αν δεν έχουμε θερμόμετρο, βάζουμε νερό σε ένα ποτήρι και ρίχνουμε με το κουταλάκι λίγο σιρόπι.
Όταν η σταγόνα του σιροπιού δε θα διαλύεται και θα μένει σταγόνα μέσα στο νερό, είναι έτοιμο.
Χτυπάμε λίγο τους κρόκους και ρίχνουμε μέσα το ζεστό σιρόπι. Αυτό το κάνουμε για να "ψήσουμε" τα αυγά και να μην υπάρχει πρόβλημα με σαλμονέλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει.

Ρίχνουμε μέσα το μασκαρπόνε και ανακατεύουμε καλά.

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Μόλις πετύχουμε σφικτή μαρέγκα, την προσθέτουμε στο μείγμα με τους κρόκους και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα, προσέχοντας να μην φύγει ο αέρας.
Παίρνουμε ένα ταψάκι 20χ20 τετράγωνο, βουτάμε τα σαβουαγιαρ μέσα στο καφέ

και τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού.
Βάζουμε από πάνω την μισή κρέμα και την πασπαλίζουμε με κακάο,

ξανά μπισκότα βουτηγμένα στον καφέ, την υπόλοιπη κρέμα και πάλι κακάο.

Το γλυκό διατηρείται στο ψυγείο για 2 μέρες.
Καλή επιτυχία!!


Οποιοδήποτε blog θα ήθελε να συμμετέχει σε ένα guest post, ή θέλει ένα guest από το Συνταγές… από σπίτι (δεν χρειάζεται να είναι blog μαγειρικής, οπωσδήποτε όμως θα πρέπει να μαγειρέψει για να φιλοξενηθεί εδώ η συνταγή :P) , ας επικοινωνήσει μαζί μου με email, θα χαρώ πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...