Αν και πέρασαν οι γιορτές αξίζει να τους θυμηθούμε…
Υλικά
2 φλ. βούτυρο αγελάδος
3/4 φλ. ζάχαρη
2 φλ. αμύγδαλα
2 κρόκοι αυγών
4-5 φλ. αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 φλ. του καφέ ποτό μαστίχα
λίγο ανθόνερο
άχνη ζάχαρη
Συνταγή
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει -όσο περισσότερο τόσο καλύτερα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και το ποτό μαστίχα.
Σ' αυτό το σημείο προσθέτουμε τα αμύγδαλα που εγώ παρέλειψα. Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε καλά το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια με το αλεύρι και σιγά σιγά το προσθέτουμε στο μείγμα.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τη ζύμη ώστε να πλάθεται εύκολα και αρχίζουμε να πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε.
Τους βάζουμε σε ταψί αραιά μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν και ψήνουμε για 20' σε μέτριο φούρνο.
Όταν ψηθούν τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με την άχνη.
Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι του Ν.Τσελεμεντέ
Η εκτέλεση και οι φωτογραφίες είναι της Ναυσικάς Ιωαννίδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου