translation

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Κουραμπιέδες 2

Pin It Αν και πέρασαν οι γιορτές αξίζει να τους θυμηθούμε…
ί
Υλικά
2 φλ. βούτυρο αγελάδος
3/4 φλ. ζάχαρη
2 φλ. αμύγδαλα
2 κρόκοι αυγών
4-5 φλ. αλεύρι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 φλ. του καφέ ποτό μαστίχα
λίγο ανθόνερο
άχνη ζάχαρη

Συνταγή
Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει -όσο περισσότερο τόσο καλύτερα.
SAM_1490
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τους κρόκους και το ποτό μαστίχα.
SAM_1492 
Σ' αυτό το σημείο προσθέτουμε τα αμύγδαλα που εγώ παρέλειψα. Σε μια άλλη λεκάνη ανακατεύουμε καλά το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια με το αλεύρι και σιγά σιγά το προσθέτουμε στο μείγμα.
SAM_1494
SAM_1496
Ζυμώνουμε πολύ καλά τη ζύμη ώστε να πλάθεται εύκολα και αρχίζουμε να πλάθουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε.
SAM_1502
Τους βάζουμε σε ταψί αραιά μεταξύ τους γιατί φουσκώνουν και ψήνουμε για 20' σε μέτριο φούρνο.
SAM_1515
Όταν ψηθούν τους ραντίζουμε με ανθόνερο και πασπαλίζουμε με την άχνη.
                   

                            Καλή Επιτυχία!!!!



Η συνταγή είναι του Ν.Τσελεμεντέ
Η εκτέλεση και οι φωτογραφίες είναι της Ναυσικάς Ιωαννίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...