Μια αλλιώτικη πίτα από αυτές που έχουμε συνηθίσει…
αξίζει όμως να την δοκιμάσουμε!!!!
Υλικά για 4-5 άτομα
750γρ κιμά ανάμεικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό
λίγο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο σε κυβάκια
2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
2 κούπες ζωμό από μοσχάρι
2 κουταλιές ντοματοπελτέ
2 κουταλιές κορν φλάουρ
1/2 κούπα νερό
αλάτι, πιπέρι
Για την επικάλυψη
750γρ πατάτες
λίγο γάλα
1 μεγάλη κουταλιά βούτυρο
Συνταγή
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλινο με λίγο λάδι για λίγα λεπτά.
Τα αφήνουμε στην άκρη σε ένα πιάτο. Έπειτα τσιγαρίζουμε τον κιμά στο ίδιο τηγάνι για 10' λεπτά.
Προσθέτουμε τα λαχανικά, το ζωμό, τον ντοματοπελτέ, αλάτι, πιπέρι και τέλος το κορν φλάουρ διαλυμένο καλά σε χλιαρό νερό.
Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθούν καλά όλα τα υλικά.
Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει.
Πουρές
Κόβουμε τις πατάτες σε μικρούς κύβους και τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε να γίνουν πουρές,
προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, λίγο γάλα και βούτυρο.
Βάζουμε το μείγμα του κιμά σένα πυρέξ και από πάνω στρώνουμε τον πουρέ της πατάτας.
Το αφήνουμε στο φούρνο στους 180ο βαθμούς για μισή ώρα.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!
Υ.Γ. Στην συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πουρέ ή κιμά που σας έχει περισσέψει από προηγούμενο γεύμα.
Η συνταγή είναι της Ναυσικάς Ιωαννίδου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου