Το μικρό μπιζέλι….
Υλικά
1/2 κιλό αρακά
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
200γρ καλαμπόκι βρασμένο
4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ντοματάκι κον κασέ
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κ.σούπας δυόσμο
1κ.γλυκού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
λάδι
αλάτι. πιπέρι
Συνταγή
Βάζουμε λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα να κάψει. Ρίχνουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα καρότα και τα σοτάρουμε.
Προσθέτουμε τον αρακά, ανακατεύουμε.
Έπειτα την ντομάτα τον άνηθο τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, την ζάχαρη και το νερό.
Χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς. Αν τα κάνετε στην χύτρα δε θα προσθέσετε το νερό. Μόλις ετοιμαστεί ο αρακάς προσθέτετε το καλαμπόκι
και ανακατεύετε. Σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου