Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Ζουμερή σοκολατίνα

Ελαφριά και ζουμερή!!!
DSCN2552
Υλικά
1 ποτήρι νερό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 βιταμ 250γρ
6 κουτ σούπας κακάο
4 αυγά
11/2 ποτήρι αλεύρι
1 φακελάκι μπεικιν
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το βιταμ, την ζάχαρη και το κακάο,
Αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν σε μέτρια φωτιά.
DSCN2537 (1)
Κρατάμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το μείγμα με το κακάο στην άκρη.
DSCN2538
Αφήνουμε το υπόλοιπο μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε τους κρόκους μέσα στην μαρέγκα.
DSCN2540
Προσθέτουμε και το μείγμα με το κακάο που έχει κρυώσει. (Προσοχή το μείγμα να είναι κρύο αλλιώς θα κάτσει η μαρέγκα.)
DSCN2541
Προσθέτουμε το  αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε (καλυτέρα είναι να χρησιμοποιήσετε σπάτουλα και όχι μίξερ για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα).
DSCN2544
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο  ταψί 26-28 εκ.
Το ψήνουμε μέχρι να  βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Χαράζουμε το κέικ σε κομμάτια μέσα στο ταψί και με ένα κουτάλι το σιροπιάζουμε με το μείγμα που έχουμε κρατήσει .
DSCN2549
                     Καλή Επιτυχία!!!!
DSCN2553
Η συνταγή είναι της Λίας Γίδαρου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...