Ελαφριά και ζουμερή!!!
Υλικά
1 ποτήρι νερό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 βιταμ 250γρ
6 κουτ σούπας κακάο
4 αυγά
11/2 ποτήρι αλεύρι
1 φακελάκι μπεικιν
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το βιταμ, την ζάχαρη και το κακάο,
Αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν σε μέτρια φωτιά.
Κρατάμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το μείγμα με το κακάο στην άκρη.
Αφήνουμε το υπόλοιπο μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε τους κρόκους μέσα στην μαρέγκα.
Προσθέτουμε και το μείγμα με το κακάο που έχει κρυώσει. (Προσοχή το μείγμα να είναι κρύο αλλιώς θα κάτσει η μαρέγκα.)
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε (καλυτέρα είναι να χρησιμοποιήσετε σπάτουλα και όχι μίξερ για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα).
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 26-28 εκ.
Το ψήνουμε μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Χαράζουμε το κέικ σε κομμάτια μέσα στο ταψί και με ένα κουτάλι το σιροπιάζουμε με το μείγμα που έχουμε κρατήσει .
Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της Λίας Γίδαρου.
Υλικά
1 ποτήρι νερό
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
1 βιταμ 250γρ
6 κουτ σούπας κακάο
4 αυγά
11/2 ποτήρι αλεύρι
1 φακελάκι μπεικιν
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το βιταμ, την ζάχαρη και το κακάο,
Αφήνουμε τα υλικά να λιώσουν σε μέτρια φωτιά.
Κρατάμε ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το μείγμα με το κακάο στην άκρη.
Αφήνουμε το υπόλοιπο μείγμα στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνουμε τους κρόκους μέσα στην μαρέγκα.
Προσθέτουμε και το μείγμα με το κακάο που έχει κρυώσει. (Προσοχή το μείγμα να είναι κρύο αλλιώς θα κάτσει η μαρέγκα.)
Προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε (καλυτέρα είναι να χρησιμοποιήσετε σπάτουλα και όχι μίξερ για να μην ξεφουσκώσει το μείγμα).
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 26-28 εκ.
Το ψήνουμε μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Χαράζουμε το κέικ σε κομμάτια μέσα στο ταψί και με ένα κουτάλι το σιροπιάζουμε με το μείγμα που έχουμε κρατήσει .
Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι της Λίας Γίδαρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου