translation

Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Σταφιδόψωμα

Pin It Η γεύση τους είναι πιο κοντά στο τσουρέκι παρά στο ψωμί…
όπως και να έχει όμως θα τα λατρέψετε…
σταφιδόψωμα
Υλικά για 12  μεγάλα ψωμάκια
600γρ. σκληρό αλεύρι
50γρ λιωμένο βούτυρο
400γρ χλιαρό γάλα
100γρ σταφίδες
1 αυγό
50γρ ζάχαρη
1/2 κ.γλυκού μαχλέπι τριμμένο
1/2 κ.γλυκού κακουλέ τριμμένο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Για την επιφάνεια των σταφιδόψωμων
1 αυγό
3 κ.σούπας γάλα
2 κ γ. ζάχαρη άχνη
Συνταγή
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις σταφίδες, την ζάχαρη , την μαγιά, το μαχλέπι και το κακουλέ και ανακατεύουμε.
DSC06094-001
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα , το βούτυρο και το αυγό να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αυγό στο μπολ με το αλεύρι.
DSC06097-001
Ζυμώνουμε έως ότου να μην κολλάει το ζυμάρι στα χέρια,( εγώ χρειάστηκα ακόμη 2 κ.σούπας αλεύρι)
DSC06098-001
Βάζουμε το μπολ σε ζεστό μέρος να φουσκώσεις για 1 1/2 ώρα.
DSC06099-001
Λαδώνουμε ένα ταψί ή στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνος μας στους 180 βαθμούς.
Ξαναζυμώνουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι σε 12 μπάλες.
Πλάθουμε σε μπάλες το ζυμάρι και τις βάζουμε στο ταψί την μια δίπλα στην άλλη.
DSC06100
Τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά ακόμη.
Σε ένα πιάτο  χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για την επιφάνεια των σταφιδόψωμων.
Με ένα πινέλο αλείφουμε απαλά τα σταφιδοψωμάκια.
DSC06101-001
Βάζουμε τα σταφιδόψωμα στον φούρνο και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά πάνω κάτω.
DSC06104-001
                                   Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι από το περιοδικό Dolce.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...