Η γεύση τους είναι πιο κοντά στο τσουρέκι παρά στο ψωμί…
όπως και να έχει όμως θα τα λατρέψετε…
Υλικά για 12 μεγάλα ψωμάκια
600γρ. σκληρό αλεύρι
50γρ λιωμένο βούτυρο
400γρ χλιαρό γάλα
100γρ σταφίδες
1 αυγό
50γρ ζάχαρη
1/2 κ.γλυκού μαχλέπι τριμμένο
1/2 κ.γλυκού κακουλέ τριμμένο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Για την επιφάνεια των σταφιδόψωμων
1 αυγό
3 κ.σούπας γάλα
2 κ γ. ζάχαρη άχνη
Συνταγή
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τις σταφίδες, την ζάχαρη , την μαγιά, το μαχλέπι και το κακουλέ και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το γάλα , το βούτυρο και το αυγό να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το μείγμα με το αυγό στο μπολ με το αλεύρι.
Ζυμώνουμε έως ότου να μην κολλάει το ζυμάρι στα χέρια,( εγώ χρειάστηκα ακόμη 2 κ.σούπας αλεύρι)
Βάζουμε το μπολ σε ζεστό μέρος να φουσκώσεις για 1 1/2 ώρα.
Λαδώνουμε ένα ταψί ή στρώνουμε ένα φύλλο λαδόκολλας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνος μας στους 180 βαθμούς.
Ξαναζυμώνουμε και χωρίζουμε το ζυμάρι σε 12 μπάλες.
Πλάθουμε σε μπάλες το ζυμάρι και τις βάζουμε στο ταψί την μια δίπλα στην άλλη.
Τις αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά ακόμη.
Σε ένα πιάτο χτυπάμε όλα μαζί τα υλικά για την επιφάνεια των σταφιδόψωμων.
Με ένα πινέλο αλείφουμε απαλά τα σταφιδοψωμάκια.
Βάζουμε τα σταφιδόψωμα στον φούρνο και τα ψήνουμε για 25-30 λεπτά πάνω κάτω.
Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι από το περιοδικό Dolce.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου