Δεν είμαι άνθρωπος που τρώω γλυκά και δε μου αρέσει η σοκολάτα…
Σοκολάτα τρώω μόνο σε μεγάλα στερητικά σύνδρομα γλυκού..
Αυτή η συνταγή όμως με μάγεψε και όχι μόνο έμενα αλλά και όλους όσους την δοκίμασαν.
Ούτε πολύ γλυκιά ούτε άγλυκή ακριβώς όσο πρέπει..
Υλικά
Κέικ
200γρ βούτυρο, πολύ μαλακό,
1 3/4 φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι, συν έξτρα για το πασπάλισμα τηγάνια
125γρ κουβερτούρα
1/4 φ.τσαγιού κακάο σκόνη
1/2 φ.τσαγιού ζεστό νερό
1 3/4 φ.τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κ. γλυκού αλάτι
1 φ.τσαγιού ξινόγαλα
2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 μεγάλα αυγά, συν 2 μεγάλα κρόκοι αυγών
Κρέμα
225 γρ κουβερτούρα
225 γρ κουβερτούρα γάλακτος
8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/3 φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 κ.σούπας γλυκόζη
2 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γλυκού αλάτι
1 1/4 φλιτζάνια κρύα κρέμα γάλακτος
Συνταγή
Κρέμα
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρι.
Βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, την γλυκόζη και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το μείγμα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει το μείγμα για 1 ώρα περίπου.
Κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε την σοκολάτα, το κακάο , και το ζεστό νερό να λιώσουν σε μπεν μαρί. Μόλις πήξει ρίχνουμε 3/4 φλ.τσαγιού ζάχαρης και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε τα αυγά για 30 δεύτερα στο μίξερ.
προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά να αφρατέψουν. έπειτα το μείγμα σοκολάτας και χτυπάμε για μισό λεπτό ακόμη.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το βούτυρο και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε το 1/3 του αλευριού με το αλάτι χτυπάμε το μείγμα,
έπειτα το μισό ξινόγαλα ανακατεύουμε ,
το 1/3 του αλευριού , ανακατεύουμε το υπόλοιπο ξινόγαλο, και το υπόλοιπο αλεύρι.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 βουτυρωμένα ταψάκια 25 εκ.
Ψήνουμε τα κέικ για 25-30 λεπτά, η οδοντογλυφίδα μπορεί βγάζει ψιχουλάκια αλλά δε πειράζει είναι “λασπωμένο μέσα”. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 3-4 λεπτά να αφρατέψει.
ξεφορμάρουμε το ένα κέικ και το τοποθετούμε στην πιατέλας μας, το αλείφουμε με την μίση δόση της κρέμας, βάζουμε από πάνω το άλλο κέικ και το αλείφουμε πάνω και περιμετρικά με την κρέμα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το συντηρούμε για 3-4 μέρες, αν προλάβει να μείνει τόσο…
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!
Υ.Γ. Κανονικά βάζουμε το μπολ με την κρέμα μέσα σε ένα άλλο μπολ με παγάκια και το χτυπάμε μέχρι να παγώσει και να αρφατέψει, επειδή δεν είχα τέτοιο μπολ και τόσα παγάκια το έκανα με αυτό τον τρόπο και νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Να χτυπήστε με την σειρά που γράφονται τα υλικά του κέικ, ακόμη και εναλλάξ το ξινόγαλα με το αλεύρι διαφορετικά αλλάζει η ύφη του κέικ.
Πηγή
Σοκολάτα τρώω μόνο σε μεγάλα στερητικά σύνδρομα γλυκού..
Αυτή η συνταγή όμως με μάγεψε και όχι μόνο έμενα αλλά και όλους όσους την δοκίμασαν.
Ούτε πολύ γλυκιά ούτε άγλυκή ακριβώς όσο πρέπει..
Υλικά
Κέικ
200γρ βούτυρο, πολύ μαλακό,
1 3/4 φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι, συν έξτρα για το πασπάλισμα τηγάνια
125γρ κουβερτούρα
1/4 φ.τσαγιού κακάο σκόνη
1/2 φ.τσαγιού ζεστό νερό
1 3/4 φ.τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κ. γλυκού αλάτι
1 φ.τσαγιού ξινόγαλα
2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 μεγάλα αυγά, συν 2 μεγάλα κρόκοι αυγών
Κρέμα
225 γρ κουβερτούρα
225 γρ κουβερτούρα γάλακτος
8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/3 φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 κ.σούπας γλυκόζη
2 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γλυκού αλάτι
1 1/4 φλιτζάνια κρύα κρέμα γάλακτος
Συνταγή
Κρέμα
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρι.
Βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, την γλυκόζη και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το μείγμα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει το μείγμα για 1 ώρα περίπου.
Κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε την σοκολάτα, το κακάο , και το ζεστό νερό να λιώσουν σε μπεν μαρί. Μόλις πήξει ρίχνουμε 3/4 φλ.τσαγιού ζάχαρης και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε τα αυγά για 30 δεύτερα στο μίξερ.
προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά να αφρατέψουν. έπειτα το μείγμα σοκολάτας και χτυπάμε για μισό λεπτό ακόμη.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το βούτυρο και τις βανίλιες.
Προσθέτουμε το 1/3 του αλευριού με το αλάτι χτυπάμε το μείγμα,
έπειτα το μισό ξινόγαλα ανακατεύουμε ,
το 1/3 του αλευριού , ανακατεύουμε το υπόλοιπο ξινόγαλο, και το υπόλοιπο αλεύρι.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 βουτυρωμένα ταψάκια 25 εκ.
Ψήνουμε τα κέικ για 25-30 λεπτά, η οδοντογλυφίδα μπορεί βγάζει ψιχουλάκια αλλά δε πειράζει είναι “λασπωμένο μέσα”. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 3-4 λεπτά να αφρατέψει.
ξεφορμάρουμε το ένα κέικ και το τοποθετούμε στην πιατέλας μας, το αλείφουμε με την μίση δόση της κρέμας, βάζουμε από πάνω το άλλο κέικ και το αλείφουμε πάνω και περιμετρικά με την κρέμα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το συντηρούμε για 3-4 μέρες, αν προλάβει να μείνει τόσο…
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!
Υ.Γ. Κανονικά βάζουμε το μπολ με την κρέμα μέσα σε ένα άλλο μπολ με παγάκια και το χτυπάμε μέχρι να παγώσει και να αρφατέψει, επειδή δεν είχα τέτοιο μπολ και τόσα παγάκια το έκανα με αυτό τον τρόπο και νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Να χτυπήστε με την σειρά που γράφονται τα υλικά του κέικ, ακόμη και εναλλάξ το ξινόγαλα με το αλεύρι διαφορετικά αλλάζει η ύφη του κέικ.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου