translation

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2013

Mud κέικ σοκολάτας με επικάλυψη σοκολάτας

Pin It
Δεν είμαι άνθρωπος που τρώω γλυκά και δε μου αρέσει η σοκολάτα…
Σοκολάτα τρώω μόνο σε μεγάλα στερητικά σύνδρομα γλυκού..
Αυτή η συνταγή όμως με μάγεψε και όχι μόνο έμενα αλλά και όλους όσους την δοκίμασαν.
Ούτε πολύ γλυκιά ούτε άγλυκή ακριβώς όσο πρέπει..
Mud  κέικ σοκολάτας με επικάλυψη σοκολάτας
Υλικά
Κέικ
200γρ   βούτυρο, πολύ μαλακό,
1 3/4 φλιτζάνια για κάθε χρήση αλεύρι, συν έξτρα για το πασπάλισμα τηγάνια
125γρ  κουβερτούρα
1/4 φ.τσαγιού κακάο σκόνη
1/2 φ.τσαγιού ζεστό νερό
1 3/4 φ.τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 κ. γλυκού μαγειρική σόδα
1 κ. γλυκού  αλάτι
1 φ.τσαγιού ξινόγαλα
2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 μεγάλα αυγά, συν 2 μεγάλα κρόκοι αυγών

Κρέμα
225 γρ κουβερτούρα
225 γρ κουβερτούρα γάλακτος
8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1/3 φλ.τσαγιού ζάχαρη
2 κ.σούπας γλυκόζη
2 κ.γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 κ.γλυκού  αλάτι
1 1/4 φλιτζάνια κρύα κρέμα γάλακτος

Συνταγή
Κρέμα
Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρι.
DSC_1208
Βάζουμε το βούτυρο, την ζάχαρη, την γλυκόζη και την βανίλια σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
DSC_1210
Μόλις λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το μείγμα στην σοκολάτα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
DSC_1211
προσθέτουμε την κρέμα και ανακατεύουμε.
DSC_1212
Βάζουμε το μπολ στο ψυγείο να κρυώσει το μείγμα για 1 ώρα περίπου.
Κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Βάζουμε την σοκολάτα, το κακάο , και το ζεστό νερό να λιώσουν σε μπεν μαρί. Μόλις πήξει ρίχνουμε 3/4 φλ.τσαγιού ζάχαρης και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
DSC_1192
Χτυπάμε τα αυγά για 30 δεύτερα στο μίξερ.
DSC_1195
προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε για 2-3 λεπτά να αφρατέψουν. έπειτα το μείγμα σοκολάτας και χτυπάμε για μισό λεπτό ακόμη.
DSC_1196
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά το βούτυρο και τις βανίλιες.
DSC_1197
Προσθέτουμε το 1/3 του αλευριού με το αλάτι χτυπάμε το μείγμα,
DSC_1199
έπειτα το μισό  ξινόγαλα ανακατεύουμε ,
DSC_1200
το 1/3 του αλευριού , ανακατεύουμε το υπόλοιπο ξινόγαλο, και το υπόλοιπο αλεύρι.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 βουτυρωμένα ταψάκια 25 εκ.
Ψήνουμε τα κέικ για 25-30 λεπτά, η οδοντογλυφίδα μπορεί βγάζει ψιχουλάκια αλλά δε πειράζει είναι “λασπωμένο μέσα”. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.
Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο και την χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα του μίξερ για 3-4 λεπτά να αφρατέψει.
DSC_1225
ξεφορμάρουμε το ένα κέικ και το τοποθετούμε στην πιατέλας μας, το αλείφουμε με την μίση δόση της κρέμας, βάζουμε από πάνω το άλλο κέικ και το αλείφουμε πάνω και περιμετρικά με την κρέμα.
DSC_0357
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το συντηρούμε για 3-4 μέρες, αν προλάβει να μείνει τόσο…
DSC_0363
                        Καλή Επιτυχία!!!!!!!!
Υ.Γ. Κανονικά βάζουμε το μπολ με την κρέμα μέσα σε ένα άλλο μπολ με παγάκια και το χτυπάμε μέχρι να παγώσει και να αρφατέψει, επειδή δεν είχα τέτοιο μπολ και τόσα παγάκια το έκανα με αυτό τον τρόπο και νομίζω ότι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.
Να χτυπήστε με την σειρά που γράφονται τα υλικά του κέικ, ακόμη και εναλλάξ το ξινόγαλα με το αλεύρι διαφορετικά αλλάζει η ύφη του κέικ.
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...