Από τα καλύτερα μπισκότα!!
Υλικά
250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
2 κ.σούπας μέλι
1 φλ. τσαγιού βρώμη
3 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει
1 φλ. τσαγιού σταγόνες άσπρης σοκολάτας ή γάλακτος
1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα αλεσμένα
1 φλ.τσαγιού Craberries
2 βανίλιες
Συνταγή
Βάζουμε το βούτυρο στο κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με την ζάχαρη να γίνει μια αφράτη κρέμα.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζουμε το χτύπημα ,
έπειτα το μέλι , την βρώμη, τα αμύγδαλα, τις βανίλιες και το αλεύρι, ζυμώνουμε να γίνει μια σφικτή ζύμη
Στο τέλος ρίχνουμε την σοκολάτα και τα cranberries, ζυμώνουμε καλά να πάνε παντού.
Κάνουμε 2 μπαστουνάκια τα τυλίγουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
Ξετυλίγουμε την ζύμη και την κόβουμε με πάχος 1/2 εκ. Απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και στρώνουμε τα μπισκότα με κενά μεταξύ τους για να μην κολλήσουν.
Τα βάζουμε στον φούρνο και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.
Καλή Επιτυχία!!!!!!!!
Υ.Γ. Προσπαθήστε να βρείτε λεύκη σοκολάτα ταιριάζει απίστευτα , δυστυχώς δε μπόρεσα να βρω πουθενά κοντά μου ούτε απλή σκέτη λευκή.
Βάλτε στο ψυγείο την ζύμη αλλιώς θα δυσκολευτείτε στο κόψιμο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου