Η πεθερά μου φημίζετε για το κανταΐφι της…
καιρός να το δοκιμάσετε!!!!
Υλικά
1 κιλό κανταΐφι
1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ.σούπας φρυγανιά
1 κ.σούπας κανέλα
250 γρ βούτυρο αγελάδος
125 γρ μαργαρίνη
Σιρόπι
7 1/2 φλ. νες καφέ ζάχαρη
7 φλ. νες νερό
1 ξυλάκι κανέλα
3 βανίλιες
1 χοντρή φέτα λεμόνι
Συνταγή
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρύδια, την φρυγανιά, την ζάχαρη και την κανέλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνου μας στους 175 βαθμούς.
Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα χεριά μας να αφρατέψει.


Περνούμε μια μεγάλη χούφτα κανταΐφι και τα απλώνουμε σε παχιά λωρίδα, βάζουμε στην άκρη 1 κουταλιά από το μείγμα με τα καρύδια,

Τυλίγουμε σπρώχνοντας με τα χεριά μας τις άκρες να πάνε προς τα μέσα χωρίς να σφίγγουμε πολύ το κανταΐφι.


Βάζουμε το ρόλο σε ένα ταψί. Συνεχίζουμε την ιδία διαδικασία μέχρι να τελειώσει το κανταΐφι.
Λιώνουμε σε ένα κατσαρόλι το βούτυρο και την μαργαρίνη, Ρίχνουμε από μια κουταλιά της σούπας σε κάθε ρολό, αν περισσέψει το μοιράζουμε στα ρολά.

Βάζουμε το κανταΐφι στο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού και τα βράζουμε για 7 λεπτά. κατεβάζουμε από το μάτι το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει (όχι εντελώς να είναι χλιαρό)

Μόλις ροδίσει το γλυκό το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε το μισό σιρόπι, περιμένουμε 20 λεπτά και ρίχνουμε το υπόλοιπο,

αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το σκεπάζουμε με καλά με μεμβράνη. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου.

Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιούσατε φρέσκο κανταΐφι.
καιρός να το δοκιμάσετε!!!!
![]() |
Προσθήκη λεζάντας |
1 κιλό κανταΐφι
1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ.σούπας φρυγανιά
1 κ.σούπας κανέλα
250 γρ βούτυρο αγελάδος
125 γρ μαργαρίνη
Σιρόπι
7 1/2 φλ. νες καφέ ζάχαρη
7 φλ. νες νερό
1 ξυλάκι κανέλα
3 βανίλιες
1 χοντρή φέτα λεμόνι
Συνταγή
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρύδια, την φρυγανιά, την ζάχαρη και την κανέλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνου μας στους 175 βαθμούς.
Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα χεριά μας να αφρατέψει.


Περνούμε μια μεγάλη χούφτα κανταΐφι και τα απλώνουμε σε παχιά λωρίδα, βάζουμε στην άκρη 1 κουταλιά από το μείγμα με τα καρύδια,

Τυλίγουμε σπρώχνοντας με τα χεριά μας τις άκρες να πάνε προς τα μέσα χωρίς να σφίγγουμε πολύ το κανταΐφι.


Βάζουμε το ρόλο σε ένα ταψί. Συνεχίζουμε την ιδία διαδικασία μέχρι να τελειώσει το κανταΐφι.
Λιώνουμε σε ένα κατσαρόλι το βούτυρο και την μαργαρίνη, Ρίχνουμε από μια κουταλιά της σούπας σε κάθε ρολό, αν περισσέψει το μοιράζουμε στα ρολά.

Βάζουμε το κανταΐφι στο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού και τα βράζουμε για 7 λεπτά. κατεβάζουμε από το μάτι το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει (όχι εντελώς να είναι χλιαρό)

Μόλις ροδίσει το γλυκό το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε το μισό σιρόπι, περιμένουμε 20 λεπτά και ρίχνουμε το υπόλοιπο,

αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το σκεπάζουμε με καλά με μεμβράνη. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου.

Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιούσατε φρέσκο κανταΐφι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου