Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Κανταΐφι

Η πεθερά μου φημίζετε για το κανταΐφι της…
καιρός να το δοκιμάσετε!!!!
Κανταΐφι
Προσθήκη λεζάντας
Υλικά
1 κιλό κανταΐφι
1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κ.σούπας φρυγανιά
1 κ.σούπας κανέλα
250 γρ βούτυρο αγελάδος
125 γρ μαργαρίνη
Σιρόπι
7 1/2 φλ. νες καφέ ζάχαρη
7 φλ. νες νερό
1 ξυλάκι κανέλα
3 βανίλιες
1 χοντρή φέτα λεμόνι
Συνταγή
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρύδια, την φρυγανιά, την ζάχαρη και την κανέλα.
DSC_1325
Προθερμαίνουμε τον φούρνου μας στους 175 βαθμούς.
Ανοίγουμε το κανταΐφι με τα χεριά μας να αφρατέψει.
DSC_1334
DSC_1336
Περνούμε μια μεγάλη χούφτα κανταΐφι και τα απλώνουμε σε παχιά λωρίδα, βάζουμε στην άκρη 1 κουταλιά  από το μείγμα με τα καρύδια,
DSC_1330
Τυλίγουμε σπρώχνοντας με τα χεριά μας τις άκρες να πάνε προς τα μέσα χωρίς να σφίγγουμε πολύ το κανταΐφι.
DSC_1331
DSC_1332

Βάζουμε το ρόλο σε ένα ταψί. Συνεχίζουμε την ιδία διαδικασία μέχρι να τελειώσει το κανταΐφι. 
Λιώνουμε σε ένα κατσαρόλι το βούτυρο και την μαργαρίνη, Ρίχνουμε από μια κουταλιά της σούπας σε κάθε ρολό, αν περισσέψει το μοιράζουμε στα ρολά.
DSC_1346
Βάζουμε το κανταΐφι στο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά του σιροπιού και τα βράζουμε για 7 λεπτά. κατεβάζουμε από το μάτι το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει (όχι εντελώς να είναι χλιαρό)
DSC_1327
Μόλις ροδίσει το γλυκό το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά.
Έπειτα ρίχνουμε το μισό σιρόπι, περιμένουμε 20 λεπτά και ρίχνουμε το υπόλοιπο,
DSC_1354
αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το σκεπάζουμε με καλά με μεμβράνη. Το διατηρούμε εκτός ψυγείου.
DSC_1381
                     Καλή Επιτυχία!!!!

Υ.Γ. Καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιούσατε φρέσκο κανταΐφι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...