translation

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2012

Μπουγάτσα με κρέμα

Pin It
Οι κάτοικοι της Πόλης δώσανε το όνομα «μπουγάτσα» ή «μπουγκάτσα», θέλοντας να εννοήσουνε πιθανώς «αλμυρή ή γλυκιά γέμιση πίτας, τυλιγμένη πολύ καλά και στεγανά μέσα στην ζύμη.». Αυτή είναι και η μία από τις πολλές βασικές διαφορές που έχει η μπουγάτσα σε σχέση με τις άλλες πίτες.
ά
Υλικά
500γρ φύλλα κρούστας για γλυκά
125 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
1 λίτρο γάλα ζεστό
125 γρ, ζάχαρη
2 κρόκοι
2 αυγά
2 βανίλιες
125 γρ βούτυρο λιωμένο για τα φύλλα
ζάχαρη αχνή
κανέλα
Συνταγή
Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το σιμιγδάλι για 1 λεπτό,
DSC04583
ρίχνετε το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύετε καλά, το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
DSC04584-001
Το βγάζουμε από το μάτι. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την βανίλια
DSC04585-001
και τα ρίχνουμε στην κρέμα ,
DSC04587-001
ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε την κρέμα με μια μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα. Την αφήνουμε να κρυώσει.
DSC04589-001
Περνούμε ένα μακρόστενο ταψάκι σχετικά βαθύ και το βουτυρώνουμε καλά, χωρίζουμε τα φύλλα στην μέση περίπου 7 και 7 ανάλογα ποσά έχει κάθε συσκευασία, βάζουμε 4 φύλλα τα μισά στο ταψί και τα υπόλοιπα έξω σαν να κάνουμε σταυρό και βουτυρώνουμε όλη την επιφάνεια των φύλλων που είναι μέσα στο ταψί
DSC04607-001
βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντας τα ένα ένα εκτός από το τελευταίο πριν την κρέμα , ρίχνουμε την κρέμα την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου,
DSC04609-001
βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα πάνω από την κρέμα βουτυρώνοντας τα πάλι ένα ένα
DSC04610-001
και τέλος κλείνουμε τα φύλλα που εξέχουν σαν φάκελο.
DSC04612-001
ψήνουμε την μπουγάτσα στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει,
DSC04620
την σερβίρουμε εμέ αχνή και κανέλα.
ά
                                  Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή είναι από το περιοδικό Λιχουδιές.

11 σχόλια:

Ροδανθη είπε...

Καλημέρα Μαργαρίτα πολύ ωραία η μπουγάτσα και ειδικά όταν είναι με φρέσκο βούτυρο,όπως μου έτυχε να φάω,ήταν όλα τα λεφτά.Να είσαι καλά φιλιά!!!

Foteini Thes είπε...

Πάρα πολύ ωραία την έφτιαξες Μαργαρίτα μου!Για εμάς τους βορειοελλαδίτες η μπουγάτσα είναι το σήμα κατατεθέν του πρωινού μαζί με το σουσαμένιο κουλούρι.Πολλές γεύσεις,αλμυρές ή γλυκειές νοστιμεύουν την αρχή της μέρας.
Μας συμβουλεύεις να χρησιμοποιήσουμε φύλλο κρούστας για γλυκά.Είναι τα γνωστά φύλλα Βηρυττού ή κάποια άλλα,γιατί έχω την εντύπωση ότι οι συσκευασίες αναγράφουν μόνο ΄΄΄Φύλλα κρούστας΄΄γενικά.Καλημέρα με φιλιά πολλά,πολλά.

FLORA GIA είπε...

Πρωί πρωί θα με κάνεις να τρέχω να βρω μπουγάτσα
γιατί αν κάτσω και φτιάξω μόνη μου θα φάω όλο το ταψί.

Eleanna - DeliDelices είπε...

πολύ ωραία συνταγή!!!

Eri είπε...

Μπουγατσούλα τέλεια!!

Neli είπε...

Φανταστική η μπουγάτσα σου και πολυ μυρωδάτη φαίνεται.Τέλεια!!!!!!!!!

Μαργαριτα είπε...

καλησπερα
οντως ειναι πολυ νοστιμη η συνταγη και με το φρεσκο βουτυρο ειναι το κατι αλλο, Φωτεινη μου εβαλα φυλλο κρούστας για γλυκα αν και στην συνταγη εργαφε Βηρυττου.

eleni είπε...

1 από τα αγαπημένα μου γλυκά...
Καλό βράδυ!!!

tea with hazel είπε...

oh how i miss greece and bougatsa for breakfast..your recipe inspires me to make my own..x

Ανώνυμος είπε...

Την έψησα στον αέρα πάνω - κάτω και για 30' αλλά δεν μου πολύ ψήθηκαν τα μέσα φύλλα, ενώ το πάνω φύλλο είχε κοκκινίσει αρκετά, μπορεί να φταίει ο φούρνος μου! Η γέμιση ήταν πολύ ωραία αν και την άλλη φορά θα τη δοκιμάσω με μισό αλεύρι, μισό σιμιγδάλι!

margarita είπε...

Τα μέσα φυλλα δε ψηνοντε οπως το επανω, περα απο αυτο ομως δεν παιζει ρολο μονο ο φουρνος στην προκειμένη περιπτωση παιζει ρολο η εταιρια του φυλλο, εχω παρει παραδειγμα σφολιατα που οσο και να την εψηνα ηταν λασπη και εχω παρει αλλη μακρα που ηταν αφρος και χωριζε φυλλα φυλλα , το ιδιο ισχυει και για τα φυλλα κρουστας. Για την γεμιση τωρα, η κανονικη συνταγη ειναι μονο με σιμιγδαλι αλλα αυτα ειναι γουστα μπορεις να την δοκιμασεις με οτι θελεις αλλοι παλι την κανουν με ανθος αραβοσιτου.
Ευχαριστω πολυ που εμπιστευτηκες τις συνταγες μου, οτι αλλο χρειαστεις στειλε μου μυνημα

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...