Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Καρυδόπιτα με κρέμα σοκολάτα

Με φανατικούς οπαδούς…
ό

Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο
1 αγελαδίτσα
1 ποτήρι αλεσμένα καρυδιά
4 αυγά
1 κ.σούπας σόδα
1 κ.γλυκού μπείκιν
1 κ.γλυκού κανέλα
1/2 κ.γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1/2 δόση κρέμα σοκολάτας
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
DSC05302-001
(Το ποτήρι που χρησιμοποίησα.)
Χτυπάμε όλα τα  υλικά του κέικ εκτός από τα καρυδιά για 4 λεπτά,
DSC05303-001
βάζουμε τα καρύδια κα ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη,
DSC05305-001
αλευρωβουτυρώνουμε ένα ταψί 28εκ βάζουμε μέσα το μείγμα της καρυδόπιτας
DSC05307-001
και το ψήνουμε στις αντιστάσεις για 50 λεπτά , μέχρι να βγαίνει καθαρή  η οδοντογλυφίδα.
DSC05315
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε  την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρόλι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά μετρώντας από το σημείο  βρασμού. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο κέικ.
DSC05316-001
Ετοιμάζουμε την κρέμα όπως γράφει η συνταγή και την ρίχνουμε πάνω στο σιροπιασμένο γλυκό.
DSC05318-001
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε. Το γλυκό διατηρείτε στο ψυγείο.
ό
                         Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν δεν θέλετε την κρέμα δεν υπάρχει πρόβλημα είναι εξίσου γευστικό και σκέτο.
Την συνταγή μου την έδωσε η Λεύκη Τσιλιγγίρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...