Με φανατικούς οπαδούς…

Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο
1 αγελαδίτσα
1 ποτήρι αλεσμένα καρυδιά
4 αυγά
1 κ.σούπας σόδα
1 κ.γλυκού μπείκιν
1 κ.γλυκού κανέλα
1/2 κ.γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1/2 δόση κρέμα σοκολάτας
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

(Το ποτήρι που χρησιμοποίησα.)
Χτυπάμε όλα τα υλικά του κέικ εκτός από τα καρυδιά για 4 λεπτά,

βάζουμε τα καρύδια κα ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη,

αλευρωβουτυρώνουμε ένα ταψί 28εκ βάζουμε μέσα το μείγμα της καρυδόπιτας

και το ψήνουμε στις αντιστάσεις για 50 λεπτά , μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.

Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρόλι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο κέικ.

Ετοιμάζουμε την κρέμα όπως γράφει η συνταγή και την ρίχνουμε πάνω στο σιροπιασμένο γλυκό.

Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε. Το γλυκό διατηρείτε στο ψυγείο.

Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν δεν θέλετε την κρέμα δεν υπάρχει πρόβλημα είναι εξίσου γευστικό και σκέτο.
Την συνταγή μου την έδωσε η Λεύκη Τσιλιγγίρη.
Υλικά
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι αλεύρι κοσκινισμένο
1 αγελαδίτσα
1 ποτήρι αλεσμένα καρυδιά
4 αυγά
1 κ.σούπας σόδα
1 κ.γλυκού μπείκιν
1 κ.γλυκού κανέλα
1/2 κ.γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
Σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1/2 δόση κρέμα σοκολάτας
Συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
(Το ποτήρι που χρησιμοποίησα.)
Χτυπάμε όλα τα υλικά του κέικ εκτός από τα καρυδιά για 4 λεπτά,
βάζουμε τα καρύδια κα ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμη,
αλευρωβουτυρώνουμε ένα ταψί 28εκ βάζουμε μέσα το μείγμα της καρυδόπιτας
και το ψήνουμε στις αντιστάσεις για 50 λεπτά , μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε την ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρόλι και το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού. Ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι στο κρύο κέικ.
Ετοιμάζουμε την κρέμα όπως γράφει η συνταγή και την ρίχνουμε πάνω στο σιροπιασμένο γλυκό.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν το σερβίρουμε. Το γλυκό διατηρείτε στο ψυγείο.
Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν δεν θέλετε την κρέμα δεν υπάρχει πρόβλημα είναι εξίσου γευστικό και σκέτο.
Την συνταγή μου την έδωσε η Λεύκη Τσιλιγγίρη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου