translation

Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012

Μπούλαρ 2

Pin It Κανείς δε μπορεί να φάει μόνο ένα!!!
   _ _ -
Υλικά
2 αυγά
1 κουταλάκι αλάτι
500γρ γάλα
200γρ ζάχαρη
250γρ βούτυρο
2κουτ γλυκού μπεικιν
2 κουτ γλυκού βανιλα
125γρ μαγιά
αλεύρι 1 κιλό και ίσως παραπάνω
Συνταγή
Λιώνουμε το βούτυρο με 100γρ γάλα,
DSCN2498
ρίχνουμε μέσα τη βανίλια, τη μαγιά, το μπεικιν και μετά τα αυγά τα χτυπάμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα, στο τέλος ριχτούμε το αλεύρι ώσπου να γίνει αφράτη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
DSCN2501
Αφήνουμε την ζύμη  να φουσκώσει για μίση ώρα
χωρίζουμε το ζυμάρι σε 2 μέρη και ανοίγουμε το κάθε μέρος απλώνοντας  σπορέλαιο στο πάγκο μας,
πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα
DSCN2505
αφού το βουτυρώσουμε το κάνουμε ρολό και το κόβουμε κομματάκια με 1 δάχτυλο πάχος περίπου. τα αφήνουμε να φουσκώσουν άλλη μίση ώρα.
DSCN2514
τα αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε χοντρή ζάχαρη
DSCN2518
ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά
DSCN2527








                                         Καλή Επιτυχία!!!!
Η συνταγή η εκτέλεση και οι φωτογραφίες είναι της Αγγέλας Λαμπριανίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...