translation

Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2012

Mud κέικ με μούστο και σοκολάτα

Pin It Αυτή η συνταγή είναι ιδιαίτερη, είχαμε κάποιους ενδοιασμούς με την “θεία” μου αν θα έπρεπε να το αναρτήσω ή όχι γιατί δε άρεσε σε όλους όσους το δοκίμασαν, είναι κέικ για ιδιαίτερα γούστα. Είναι νωπό με έντονη γεύση του μούστου.
Ή που θα το λατρέψετε ή θα σας φάνει πολύ “νωπό”.
DSC_0748 (2)

Υλικά
140 γρ ελαιόλαδο
200 γρ πετιμέζι
140 γρ χυμός πορτοκαλιού
50 γρ ζάχαρη αχνή
1/2 κουτ γλυκού κανέλα
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1/2 κουταλάκι χοντρό αλάτι
200 γρ βούτυρο αγελάδος
200 γρ κουβερτούρα
4 αυγά
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ γλυκού μπέικιν παουντερ
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Συνταγή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι, το μούστο, το χυμό  την άχνη την κανέλλα το ξύσμα και το αλάτι.
IMGP0506


Λιώνουμε το βούτυρο με τη  σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αναμειγνύουμε το μείγμα του μούστου με τη σοκολάτα,

IMGP0511
προσθέτουμε τους κρόκους αυγών και ανακατεύουμε με μιά κουτάλα.
IMGP0512
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν,και ανακατεύουμε.
IMGP0514
Χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα
και ενσωματώνουμε στο βασικό μείγμα.
IMGP0517
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 26εκ,  αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε 50 λεπτά.
IMGP0519
                      Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Αν δε το θέλετε τόσο νωπό ψήστε το μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
Η Συνταγή είναι της Λένας Τσαφή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...