translation

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Ωτία

Pin It Με συγκίνηση σας παρουσιάζω αυτό το γλυκό. Όποιος έχει ποντιακή καταγωγή το γνωρίζει. Είναι το γλυκό των παιδικών μου χρονών, περίμενα πως και πως να το φτιάξει η γιαγιά μου, Δυστυχώς η συνταγή δεν είναι δική της αλλά είναι εξίσου καλή όσο αυτή που έκανε.
DSC05533-001
Υλικά
200γρ γιαούρτι αγελαδινό
1 κ.γ σόδα φαγητού
2 φλ. ελληνικού ζάχαρη
2 αυγά
800γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
Συνταγή
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα βαθύ πιάτο και το ανακατεύουμε την σόδα, το αφήνουμε τουλάχιστον 3-4 ώρες να φουσκώσει. αν μπορείτε αφήστε το όλο το βράδυ.
DSC05508-001
ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί βάζοντας σιγά σιγά το αλεύρι,
DSC05510-001
ζυμώνοντας έως ότου να μην κολλάει στα χεριά (μην είναι πολύ σφικτή η ζύμη), την αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί.
DSC05512-001
Αν βιάζεστε ξεκινήστε αμέσως. Ανοίξτε την ζύμη ένα φύλλο 2 χιλ. κόβουμε την ζύμη σε ρόμβους ή σε τετράγωνα,
DSC05520-001 
κάνουμε μια τρύπα στην μέση
DSC05521-001
και περνάμε την μια άκρη μέσα από την τρύπα.
DSC05522-001
DSC05523-001
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι αρκετό λάδι να καεί καλά και ρίχνουμε μέσα τα ωτια,
DSC05519-001
τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 μεριές. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε με ζάχαρη, μελί ή σκέτα.
DSC05524-001
                   Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Πρόσθεσα στην συνταγή 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει για να βγουν πιο φουσκωτά.
Η συνταγή είναι της Ελένης Σαββιδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...