Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Ωτία

Με συγκίνηση σας παρουσιάζω αυτό το γλυκό. Όποιος έχει ποντιακή καταγωγή το γνωρίζει. Είναι το γλυκό των παιδικών μου χρονών, περίμενα πως και πως να το φτιάξει η γιαγιά μου, Δυστυχώς η συνταγή δεν είναι δική της αλλά είναι εξίσου καλή όσο αυτή που έκανε.
DSC05533-001
Υλικά
200γρ γιαούρτι αγελαδινό
1 κ.γ σόδα φαγητού
2 φλ. ελληνικού ζάχαρη
2 αυγά
800γρ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
Συνταγή
Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα βαθύ πιάτο και το ανακατεύουμε την σόδα, το αφήνουμε τουλάχιστον 3-4 ώρες να φουσκώσει. αν μπορείτε αφήστε το όλο το βράδυ.
DSC05508-001
ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί βάζοντας σιγά σιγά το αλεύρι,
DSC05510-001
ζυμώνοντας έως ότου να μην κολλάει στα χεριά (μην είναι πολύ σφικτή η ζύμη), την αφήνουμε 2 ώρες να ξεκουραστεί.
DSC05512-001
Αν βιάζεστε ξεκινήστε αμέσως. Ανοίξτε την ζύμη ένα φύλλο 2 χιλ. κόβουμε την ζύμη σε ρόμβους ή σε τετράγωνα,
DSC05520-001 
κάνουμε μια τρύπα στην μέση
DSC05521-001
και περνάμε την μια άκρη μέσα από την τρύπα.
DSC05522-001
DSC05523-001
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι αρκετό λάδι να καεί καλά και ρίχνουμε μέσα τα ωτια,
DSC05519-001
τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 μεριές. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε με ζάχαρη, μελί ή σκέτα.
DSC05524-001
                   Καλή Επιτυχία!!!!
Υ.Γ. Πρόσθεσα στην συνταγή 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει για να βγουν πιο φουσκωτά.
Η συνταγή είναι της Ελένης Σαββιδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...