translation

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Σπανάκι με τραχανά και τυρί

Pin It Το σπανάκι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο και βιταμίνες Α ,C, Ε και Κ, χλωροφύλλη, άλατα ιωδίου και σαπωνίνες.
Είναι πολύ καλό στη σωστή λειτουργία του εντέρου και κατά της αναιμίας.

 ά
Υλικά
1 κιλό σπανάκι βρασμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
220 γρ τραχανά
200γρ τυρί φέτα
νερό βρασμένο
αλάτι , πιπέρι
1 κ.γλυκού πάπρικά
Συνταγή
Βάζουμε σε ένα μεγάλο βαθύ  τηγάνι λίγο λάδι να καεί, ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε, ρίχνουμε έπειτα το βρασμένο σπανάκι ,
DSC05348-001
το τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τον τραχανά
DSC05349-001
και ένα ποτήρι νερό,
DSC05351-001
ανακατεύουμε να πάει ο τραχανάς παντού, κλείνουμε το καπάκι χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το τραχανά να “φουσκώσει” και να μαλακώσει, αν σωθεί το νερό και δεν έχει μαλακώσει ο τραχανάς προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό, μόλις μαλακώσει βάζουμε και το τυρί τριμμένο με τα χεριά
DSC05353-001
και ανακατεύουμε . αποσύρουμε από το μάτι και σερβίρουμε.
ά
                 Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν θέλετε να βάλετε κρεμμύδι το πρόσθετε μαζί με  την πάπρικα , εδώ δε έβαλα γιατί  την συνταγή την έκανε η πεθερά μου και δε τους αρέσει πολύ το κρεμμύδι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...