translation

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

Σπανάκι με τραχανά και τυρί

Pin It Το σπανάκι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε σίδηρο και βιταμίνες Α ,C, Ε και Κ, χλωροφύλλη, άλατα ιωδίου και σαπωνίνες.
Είναι πολύ καλό στη σωστή λειτουργία του εντέρου και κατά της αναιμίας.

 ά
Υλικά
1 κιλό σπανάκι βρασμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
220 γρ τραχανά
200γρ τυρί φέτα
νερό βρασμένο
αλάτι , πιπέρι
1 κ.γλυκού πάπρικά
Συνταγή
Βάζουμε σε ένα μεγάλο βαθύ  τηγάνι λίγο λάδι να καεί, ρίχνουμε την πάπρικα και ανακατεύουμε, ρίχνουμε έπειτα το βρασμένο σπανάκι ,
DSC05348-001
το τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά, προσθέτουμε τον τραχανά
DSC05349-001
και ένα ποτήρι νερό,
DSC05351-001
ανακατεύουμε να πάει ο τραχανάς παντού, κλείνουμε το καπάκι χαμηλώνουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε το τραχανά να “φουσκώσει” και να μαλακώσει, αν σωθεί το νερό και δεν έχει μαλακώσει ο τραχανάς προσθέτουμε λίγο ακόμη νερό, μόλις μαλακώσει βάζουμε και το τυρί τριμμένο με τα χεριά
DSC05353-001
και ανακατεύουμε . αποσύρουμε από το μάτι και σερβίρουμε.
ά
                 Καλή Επιτυχία!!!
Υ.Γ. Αν θέλετε να βάλετε κρεμμύδι το πρόσθετε μαζί με  την πάπρικα , εδώ δε έβαλα γιατί  την συνταγή την έκανε η πεθερά μου και δε τους αρέσει πολύ το κρεμμύδι.

16 σχόλια:

Dimitra είπε...

Τρελαινόμαστε για τραχανά οικογενειακώς! Το σπανάκι τα παιδιά, ούτε να το κοιτάξουν! Θα το δοκιμάσω κι έτσι μπας και δούμε φως.Είναι τόσο θρεπτικό και ειδικά αυτός ο συνδυασμός, σκοτώνει.

peps είπε...

φανταστικό!!!

Ερμιόνη είπε...

Τι ωραία συνταγή Μαργαρίτα μου! Τι ωραίες γεύσεις!
Ένας πραγματικά υπέροχος τρόπος να τρώμε σπανάκι, που κάνει τόσο καλό στην υγεία μας!
Σημειώνεται στα υπόψη γιατί πιστεύω ότι θα την εκτιμήσει και η μικρή μου!
Φιλιά πολλά!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Μαργαρίτα μου ευχαριστως θα δοκίμαζα από το φαγάκι σου, έχει υλικά αγαπημένα
Και δεν θα παρέλειπα το κρεμμυδάκι, πιστεύω θα ταιριάζει πολύ
Φιλιά, καλή βδομάδα!

mia xara είπε...

Καλημέρα Μαργαρίτα,πολύ ενδιαφέρων ο συνδυασμός του τραχανά με το σπανάκι και τη φέτα..Αντιγράφω τη συνταγή..Καλή σου εβδομάδα,ΧΟ

Foteini Thes είπε...

Μία υπέροχη συνταγή για να ξεφύγουμε από τους συνηθισμένους τρόπους μαγειρικής παρασκευής του ωφέλιμου αυτού λαχανικού!!Και η προσθήκη του τραχανά,μία πρωτοτυπία, αλλά και μία ακόμα υγιεινή νότα στο καθημερινό μας τραπέζι.Φιλιά πολλά,πολλά.

--- είπε...

μμμμ, καλή εναλλακτική του σπανακόρυζου!!! Σπανακοτραχανάς!!! Έχω και σπιτικό τραχανά, ανυπομονώ να δοκιμάσω την συνταγή και θα επιστρέψω για εντυπώσεις!

ΕΛΕΝΗ είπε...

Μαργαρίτα μου πάρα πολύ ωραίο φαγητό!!!Θα το δοκιμάσω!
Φιλιά!

sundayspoon είπε...

Αν και τον τραχανά δεν τον τρώω ιδιαίτερα, το φαγάκι σου με δελεάζει να το δοκιμάσω! Έχει ωραία χρώματα και σίγουρα είναι πολύ θρεπτικό!

Jenny είπε...

Ωραία και εύκολη συνταγή!

Eri είπε...

Πάρα πολύ ωραία συνταγη Μαργαρίτα. Φιλάκια!

eirini είπε...

ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΒΓΗΚΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!! ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΡΕΠΤΙΚΗ!!! ΜΑΚΙΑ!!!!

eirini είπε...

ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΒΓΗΚΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!! ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΘΡΕΠΤΙΚΗ!!! ΜΑΚΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Όταν διαβασα σπανάκι με τυρί μου έκανε κάπως όχι και τόσο καλό σε σχέση με τη θρεπτικότητα αλλά την έκανα. Μου βγήκε πολύ καλή, είναι πολύ καλός ο συνδιασμό σπανάκι με τραχανάς, έβαλα και τυρί το οποίο την αλλη φορά μπορεί να παραλείψω!Μου αρέσει που ανοίγουν οι οπτικές μου στην κουζίνα μεσα από το μπλοκ. Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

πολύ ωραία συνταγή.

Ανώνυμος είπε...

γεια σας!
αφήνω το σχόλιό μου για να βοηθήσω όσους διστάζουν να φτιάξουν τη συνταγή, σαν κι εμένα δηλαδή, όταν βλέπουν το συνδυασμό σπανάκι-τραχανά που είναι λίγο ασυνήθιστος. σας λέω λοιπόν ότι αξίζει τη φασαρία που έχει το καθάρισμα πλύσιμο ζεμάτισμα και στράγγισμα του σπανακιού γιατί όταν το βάλετε μέσα στο ζεστό λάδι με την πάπρικα μοσχοβολάει και όταν το φάτε με τον τραχανά που αμέσως μαλακώνει θα ξετρελαθείτε! συνοδέψτε με μπόλικο λεμονάκι και παραλείψτε τη φέτα!
καλοφάγωτο!

Δημοσίευση σχολίου

Διαδωστε το....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...